Google+

Afscheid van de Kerstman

Afscheid van de Kerstman

Afscheid van de Kerstman. Wat hebben we eigenlijk met de Kerstman (waarom geen vrouw? pure discriminatie!), NIETS! Het is ons door de Verenigde Staten door de strot geduwd en nu moeten we elk jaar geloven aan een opgetuigde kerstboom, liefst nog met een vanuit de Christelijke traditie toegevoegde kerststal, compleet met een kerstkindje in een kribbe (om kribbig van te worden), het gelukkige ouderechtpaar van een timmerman en een maagdelijke moeder, een os en een ezel (zo dom) en ga zo maar door. Stel je even voor: een man (Jozef) is getrouwd met een vrouw (Maria), zij is maagd maar wordt toch moeder. Onbegonnen werk om daar als man rustig onder te blijven, je vrouw is dus vreemd gegaan, maar daar lig jij totaal niet wakker van. Klopt dus geen hout van! Afscheid van de Kerstman

Oké, terug naar die Kerstman. Een volgevreten, tonnetje ronde, in een rood pakje (wie trekt nu zo iets aan) gehesen ‘johojoho’ bulkende vent. En die gaat met een slee, met daarvoor één of meer rendieren met een rood oplichtende neus door de lucht (dus overrijp voor een alcoholcontrole door de luchtvaartpolitie, levensgevaarlijk in de buurt van een vliegveld en waar laten die rendieren hun uitlaatgassen?). Onbestaanbaar! En als het zo zou kunnen bestaan dan zou het pure dierenmishandeling zijn waar met een pittige vervolging op zijn plaats is!

Oja, en dan al die prularia van cadeautjes die gegeven worden en dan worden geretourneerd, waardoor er in een aantal Engelstalige landen zelfs een aparte dag voor is gecreëerd genaamd Boxing Day, de dag dat de dozen met inhoud weer retour gaan en deze opnieuw ten verkoop worden aangeboden tegen hoge kortingen (want inmiddels wel 2e hands geworden). Slaat dus totaal nergens op.

En dan al dat eten. Op Kerstavond begint het al. Een compleet meergangendiner en de volgende ochtend, terwijl de maagzuurremmers hun werk nog niet volledig hebben kunnen doen, volgt al weer een copieus kerstontbijt. En dan niet één crackertje met een dun plakje 20+kaas, maar 12 soorten luxe broodjes met 6 verschillende vleeswaren, 3 soorten buitenlandse kazen, 7 soorten salades, afgerond met 4 sneeën kerstbrood met echte amandelspijs waarop een dikke plak roomboter en een grote laag poedersuiker. En dat dus 3 dagen lang, met daar achteraan 5 dagen restjes opmaken, waarna natuurlijk meerdere schalen oliebollen met en zonder rozijnen, sukade, en/of bigarreaus en daarnaast nog een veelvoud aan appelbollen, -flappen, -beignets, -driehoeken. Afscheid van de Kerstman

Maar goed, ik dwaal af naar de jaarwisseling. Kortom een onbestaanbare en onmogelijke man met een dijk van een obesitas, naar keuze aangevuld met een vreemdgaande moedermaagd waar haar (timmer)man geen enkele moeite mee zou hebben, gekoppeld aan dierenmishandeling waar de Oostvaardersactivisten hun vingers bij zouden aflikken, en een zo groot vreetfestijn dat je daar je vingers niet eens meer bij zou kunnen aflikken.

Daar moeten we toch vanaf! Maar daarover is niets te vinden in het Regeerakkoord, het Klimaatakkoord en/of het Preventieakkoord. 

Zelfs niets van de PVV of Forum voor Democratie gehoord over de toelating van deze migrant in het kader van het Marrakesh Compact.

Prettige Kerstdagen, maar voor mij hoeft het niet meer!
Leave a Reply