Google+

Bewoners Lelystad wonen op bom

Bewoners Lelystad wonen op bom

Als ik in Lelystad zou wonen dan zou ik toch echt mijn sigaretje buiten roken.
Zoals nu blijkt moeten 500 huiseigenaren nieuwe gasleidingen plaatsen.
De leidingen bevinden zich in de kruipruimte en zijn van staal.
Men heeft ontdekt dat deze stalen leidingen kunnen roesten. Duidelijk geen gevalletje van stainless steel maar van goedkope recycling troep.
Hebben ze eindelijk de Zuiderzee dicht en had je net een leuk optrekje voor weinig gekocht in het nieuw opgetrokken Batavia stadje, krijg je dit weer. De huiseigenaren worden ook nog geacht op te draaien voor de kosten. Het is niet even langs de Gamma rijden en er een nieuwe leiding trekken. Een erkend bedrijf dient deze werkzaamheden te verrichten.
Het gaat hierbij om huizen van vòòr 1986. Nieuwere huzen hebben leidingen die niet zo makkelijk gaan roesten.
Ik hoop dat het bij mij nooit zal gebeuren, want ik heb niet eens een kruipruimte.
De gemeente neemt juridische stappen als eigenaren geen gevolg geven aan de opdracht om de leidingen te vervangen. Reken maar dat ze goed zullen controleren. Ik zou me als huiseigenaar toch aardig belazerd voelen. Het gebruik van dergelijke inferieure materialen drukt nu als kostenpost. Natuurlijk is de veiligheid van de bewoners en de buurt het meest belangrijk, maar de gemeente had best zijn steentje kunnen bijdragen.
Nou maar hopen dat de installateurs geen betonrot in de fundering constateren.Leave a Reply