Stop radicalisering

Bromsnor tegen radicalisering

Bromsnor tegen radicalisering

Jongeren die zich aangetrokken voelen tot IS (Radicalisering) dienen door zogenaamde wijkagenten  opgespoord te worden.

Uit oogpunt van preventie is dit een inzet die D66 graag zou willen zien.

Volgens mij komt D66 allang niet meer op scholen. Scholen zijn soms complete dorpen met vele nationaliteiten en geloof me Bromsnor zal daar een hele grote klus aan hebben.

Wat is het profiel van een radicaliserende jongere? Wie gaat zijn naam doorgeven? Gaan we aan de bel hangen als een Turk of Marokkaan zijn baard laat staan zonder dat hij een statement wil maken tegen de ziekte Kanker? Bijna alle Nederlanders hebben inmiddels een baard en dat is al erg genoeg. De scheermesjes industrie kijkt met lede ogen naar de laatste ontwikkelingen.

Natuurlijk is de school de plek waar ook deze jongeren hun intelligentie verder  willen vergroten. Het is die zelfde school , lees educatie,  waar we op alle manieren de kraan hebben dichtgedraaid. Scholen worden al jaren geconfronteerd met bezuinigingen die de normale omgang met haar doelgroep volledig aan de kant heeft geschoven. No nonsense onderwijs dat is de bagger die onze kinderen nu voorgeschoteld krijgen. Elke sociale toenadering verpakt in een lesopzet is taboe.

Docenten zijn bang, bang voor elke vreemde beweging die haar of zijn leerling maakt. Als docent voel je je niet veilig meer en ben je omgevormd tot een machine die niet verder gaat dan het uitkotsen van lesprogramma’s. Er is bijna geen tijd meer voor een sociale omgang met leerlingen in het algemeen.

Er zijn geen gelijke kansen meer, we investeren alleen nog maar in leerlingen die er zonder die inzet ook wel waren gekomen. Het succes van het onderwijs is gebaseerd op het opleiden van de zogenaamde krenten in de pap.

Bromsnor zal daar helemaal niks aan veranderen. Zowel school als ouders hebben een enorme verantwoordelijkkheid wat betreft de levenswandel van hun kroost. Hier horen strubbelingen bij en zeker ook problemen, maar als de school niet meer de plek kan zijn waar er altijd plek is en waar je je veilig kan voelen blijven de problem veelal ondergronds. Veilgheid, niet alleen in termen van agressie maar ook in termen van sociale veiligheid. Ontbreekt dit dan is het niet verbazend dat er een percentage zal zijn die hun eigen veiligheid gaat creëren en in sommige gevallen kan dat zelfs tot radicalisering leiden.

De oplettendheid buiten de school moet er natuurlijk zijn, maar juist in de school moet de klimaat er zijn. Hulp moet er zijn voor ouders die zich zorgen maken. Vijftig bromsnorren moeten er zeker komen, maar investeer nu maar eens veel meer in een instrument die er al lang is, maar die we volkomen hebben wegbezuinigd en waar we nu op sommige momenten voor op de blaren moeten zitten. Investeer in je vakkrachten van het onderwijs, maak de groepen kleiner en diverser.

De tijd van Swiebertje en Bromsnor is allang voorbij.

 

Radicaliserende jongeren

Tags: , , , , , , , ,
Previous Post
Stemmen.JPG
featured Politiek

Stemfie Stemvee

Next Post
Tweevinger_test.JPG
algemeen featured

twee vingers in de doos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.