But nieuws uit Utrecht

RTV Utrecht

RTV Utrecht - regionieuws

VEENENDAAL - Ze gaan niet naar een winkel voor kunstenaarsbenodigdheden maar naar een recycle bedrijf voor metaal in Rhenen. Suzanne Visser en Pieter van Slooten maken kunstwerken van metaal en gaan daar struinen als ze weer wat spullen nodig hebben.

Het project waar ze nu aan werken is een levensgrote struisvogel. Suzanne: "De poten staan al, we zoeken nu heupen en ribben." Pieter: "En dan kijken we naar iets dat we kunnen gebruiken als veren."

[Image:2641147|Op zoek naar heupen en veren voor een struisvogel van metaal]

In hun atelier in Rhenen begint het echte werk. De maskers worden opgezet en het lassen begint. Het maken van de struisvogel is voor Pieter en Suzanne niet alleen een creatief proces, er komt ook veel techniek bij kijken, zoals slijpen en kloppen om het in de goede vorm te krijgen. En er zijn flink wat spierballen voor nodig om het metaal te buigen. Suzanne heeft echt een passie voor het oude metaal: "Ik denk dat ik al meer dan 20 jaar oud ijzer verzamel. Ik kruip ook in containers. Ik kan niet voorbij een container lopen zonder erin te kijken."

[Image:2641146|Zonder spierballen geen kunst]

De struisvogel is niet het eerste dier dat Pieter en Suzanne gemaakt hebben. Hun tuin in Rhenen staat er vol mee, en ze zijn inmiddels op allerlei plekken in en buitenland te vinden. De natuur is een eindeloze inspiratiebron. Suzanne: "We hebben een enorme slak gemaakt. We hebben heel veel slakken in de tuin en die hadden we op een tafel gezet. We hebben heel lang zitten kijken, hoe beweegt nou zo'n slak. Dat is heel erg leerzaam."

De poort naar het atelier in Veenendaal staat heel vaak open. Iedereen is dan welkom.

[Video:2631735|Kunst maken van de schroothoop]

LEES OOK
Posted: August 9, 2020, 11:00 am
DE MEERN - De politie in De Meern heeft vannacht een bijzondere vondst gedaan op de oprit van de A12. Daar stond een auto geparkeerd met twee slapende mensen erin.

Agenten dachten eerst dat de inzittenden onwel waren geraakt, omdat ze helemaal nergens op reageerden. Ze hebben staan schreeuwen en kloppen op de ruit, maar ze kregen geen respons, schrijft de politie op Instagram.

Uiteindelijk hebben de agenten een ruit van de auto ingeslagen en toen bleek dat de twee gewoon een tukje deden. Beide personen zijn aangehouden. De één voor rijden onder invloed, de ander voor openbare dronkenschap.

[Instagram:https://www.instagram.com/p/CDqd3_LFQ3d/?hl=nl]
Posted: August 9, 2020, 10:50 am

Viewing page 1 of 17|Next Page

 

Tags: , ,
Previous Post
09D68DA6-321F-4EA6-8480-0394EF514AD7
algemeen Economie featured foute buitenlanders Guus spuugt Humor Politiek

Einde stier of stierengevecht pak je rode zakdoek maar

Next Post
090D0148-F343-43CE-A7BE-174D44DF4A19
algemeen featured foute nederlanders Guus spuugt Politiek

Betaald voetbal of voetbal betaald