Google+

But nieuws uit Utrecht


RTV Utrecht

RTV Utrecht - regionieuws

MAARSBERGEN - De 17-jarige jongen uit Maarsbergen die sinds zondag vermist was, is weer terecht. Hij zat samen met zijn 15-jarige vriendin uit Almere in Antwerpen.

De politie sloeg gisteravond groot alarm om de tieners. Het vermoeden was dat ze via België naar Frankrijk probeerden te reizen. Er werd een foto van het tweetal verspreid en die is duizenden keren gedeeld op sociale media.

De politie laat nu weten dat ze in goede gezondheid zijn aangetroffen en zo snel mogelijk worden herenigd met hun ouders. Details over de verdwijning worden om privacyredenen niet gedeeld.

[Tweet:https://twitter.com/PolitieFlevo/status/999357705201569793]
Posted: May 23, 2018, 6:39 pm
WIJK BIJ DUURSTEDE - Een 14-jarig meisje uit Wijk bij Duurstede is zondag overleden aan de infectieziekte meningokokken. De leerlingen van haar school, het Revius Lyceum, zijn per brief op de hoogte gebracht van de oorzaak van haar overlijden. Dat meldt het AD.

De GGD heeft de leerlingen gevraagd alert te zijn op klachten die er op kunnen wijzen dat ze ook besmet zijn. De gezondheidsdienst acht de kans op besmetting klein, maar heeft op verzoek van de school de brief opgesteld. Er leefden volgens de school "veel vragen" onder de ouders. 

In de brief staat dat klasgenoten die opvallende klachten krijgen, zich bij de huisarts moeten melden. Dan gaat het onder meer om plotselinge hoge koorts, sufheid, misselijkheid of een zeer stijve nek.

De meningokokkenziekte is een verzamelnaam voor ziekten die worden veroorzaakt door een bacterie, de meningokok. Er zijn verschillende typen. Vaccinatie tegen meningokokken type C wordt aan alle kinderen in Nederland aangeboden via het Rijksvaccinatieprogramma. Vanaf 2018 zal het huidige vaccinatieprogramma uitgebreid worden met vaccinatie tegen typen A, W en Y.

De overdracht van de bacterie gaat van mens op mens via druppeltjes vanuit de neus-keelholte. Besmetting gebeurt door inademen of via direct contact zoals zoenen. Sinds de invoering van de vaccinatie in 2002 is het aantal ziektegevallen volgens het RIVM sterk afgenomen van bijna driehonderd naar minder dan tien per jaar.

Welk type de leerlinge uit Wijk bij Duurstede had, is niet bekend.

Posted: May 23, 2018, 6:32 pm

Viewing page 1 of 39|Next Page