Google+

But nieuws uit Utrecht

RTV Utrecht

RTV Utrecht - regionieuws

UTRECHT - De Nederlandse Spoorwegen in Utrecht beginnen met ingang van 1 juli in Zuidoost-Nederland met een proef met veiligheidsmeldingen via Whatsapp of sms. Reizigers kunnen op treinen van het type Flirt en op een paar stations via Whatsapp of sms melden als zij zich onveilig voelen.

De NS doet deze proef op verzoek van staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat). "Ik wil dat reizigers zich veilig voelen in de trein, ook laat in de avond of in een lege coupé", zei Van Veldhoven begin dit jaar.

"Het kan best fijn zijn als je de NS met dit alert een seintje kunt geven, bijvoorbeeld als je ziet dat een dronken reiziger mensen lastig valt of meubilair wordt vernield."

De reiziger legt via een melding direct contact met de NS Veiligheidscentrale. Als het gaat om een melding waarbij directe ondersteuning gewenst is, zal de assistentie worden ingeroepen van een flexibel Veiligheid & Service-team of van de politie.

De proef, die zes maanden duurt, moet uitwijzen of het (anoniem) melden van overlast ervoor zorgt dat reizigers zich prettiger voelen.

Posted: June 27, 2019, 10:56 am
LEUSDEN - Hij was vandaag voor één keertje taxichauffeur: de burgemeester van Leusden. In het kader van een vrijwilligersproject stond hij vanmorgen vroeg op de stoep bij de twaalf jarige Djania Hopic uit Achterveld.

Djania helpt mee in de keuken van een zorgboerderij in Barneveld en kan niet door haar ouders worden gebracht. Haar vaste chauffeur is op vakantie en omdat de rit van vanmorgen de 800ste was, besloot burgemeester Gerolf Bouwmeester achter het stuur te kruipen. Meteen nadat Djania wordt opgehaald, ontstaat er een levendig gesprek in de auto. Beiden blijken een passie te delen voor koken en lekker eten. "Het is wel heel tof dat de burgemeester je gewoon rijdt", vertelt de enthousiaste tiener.

[Video:2249946|Op pad met de burgemeester van Leusden als taxichauffeur]

Automaatje is een project van de ANWB. Vrijwilligers kunnen zich aanmelden om tegen een kleine onkostenvergoeding plaatsgenoten die minder mobiel zijn te vervoeren. De rit naar Barneveld duurt ruim een kwartier en eigenlijk komt burgemeester Bouwmeester tijd te kort voor alle gesprekken met Djania. "We hebben het eigenlijk heel erg over lekker eten gehad. Volgens mij is zij al een topkok en anders wordt ze het zeker."

In Achterveld zijn vrijwilligers actief voor Automaatje maar in Leusden zoeken ze nog mensen die ook willen rijden.

Posted: June 27, 2019, 10:28 am

Viewing page 1 of 40|Next Page