Google+

But nieuws uit Utrecht

RTV Utrecht

RTV Utrecht - regionieuws

UTRECHT - De zak met cadeautjes die Sinterklaas verloor in de Utrechtse wijk Overvecht is vanavond net op tijd bij het juiste gezin weer afgeleverd. Dat meldt de politie trots op Twitter.

Aan de Rhodosdreef vond een buurtbewoonster vanochtend tijdens het uitlaten van haar hondjes een juten zak met cadeautjes. Onder meer via onze site werd gezocht naar het gezin. Aan het begin van de avond meldde agent Marco Miltenburg via sociale media het goede nieuws dat de pakjes nog net op tijd bij de juiste kinderen zijn bezorgd: "We hebben de Sint mogen helpen de pakjes terug te brengen. We troffen heel veel blije kinderen aan. Dat deed ons goed."

Hoe de Sint de zak met pakjes kon verliezen is nog niet bekend, maar de politie heeft wel een idee: "De moeder heeft de pakjes bij de auto gezet en iemand anders heeft ze snel meegenomen en verderop in de bosjes gedumpt toen bleek dat het allemaal kindercadeautjes waren."

Sinterklaas vertrekt morgen weer naar Spanje. Hopelijk neemt hij de boef mee terug in de zak.

[Tweet:https://twitter.com/Miltenburg_14/status/1202668402067877896]
Posted: December 5, 2019, 8:18 pm
AMERSFOORT - De komst van het standbeeld van het Aidsfonds naar Amersfoort dreigt in gevaar te komen. Vier dagen na de onthulling van het 3d-geprinte standbeeld, blijkt het kunstwerk namelijk te zijn vernield.

Het beeld werd op Wereld Aids Dag op het Beursplein in Amsterdam onthuld om aandacht te vragen voor de 770.000 slachtoffers die de ziekte aids jaarlijks eist. Maar vanavond bleek het beeld te zijn vernield. De politie is er inmiddels bij geweest en er is aangifte gedaan.

Het beeld zou volgende week verhuizen naar Amersfoort, om daarna door te reizen naar Leeuwarden en Groningen. Het Aidsfonds onderzoekt nu of het beeld kan worden gerepareerd, of dat er een replica kan worden gemaakt.

Posted: December 5, 2019, 8:04 pm

Viewing page 1 of 31|Next Page