Google+

But nieuws uit Utrecht

RTV Utrecht

RTV Utrecht - regionieuws

UTRECHT - Bezoekers van de Utrechtse Domtoren kunnen vanaf vandaag hoger klimmen dan tot voorheen mogelijk was, namelijk tot 100 meter. Er is een tijdelijk kraaiennest geopend dat uitzicht biedt over de stad. Bezoekers staan dan bovenop de steigers.

Normaal gesproken komen bezoekers met het beklimmen van de Dom tot 95 meter hoogte. Het hoogste punt wordt ook gerestaureerd en daarom is de omloop tijdelijk niet te gebruiken. Om dat op te vangen, is een speciaal platform gebouwd.

Het kraaiennest is alleen te bezoeken met een van de rondleidingen die meerdere keren per dag plaatsvinden. Daarvoor moeten wel alle 495 traptreden bedwongen worden.

[Video:2356445|Verslaggever Peter Huting was al op de Dom.][Image:2356444|Het uitzicht vanaf de Domtoren.][Image:2356443|Het tijdelijke kraaiennest.]
Posted: October 15, 2019, 8:44 pm
UTRECHT - De politie heeft vanavond de achtervolging ingezet op een gestolen auto. De achtervolging staakte met een crash op de Cleopatradreef, waarna de verdachte op de vlucht ging.

Agenten zagen een gestolen auto ter hoogte van de Weerdsingel in het centrum van Utrecht. De bestuurder kreeg het stopteken, maar negeerde die. Daarop zette de politie de achtervolging in.

Deze staakte op het moment dat de bestuurder tussen twee paaltjes door wilde rijden op de Cleopatradreef. De auto crashte en de bestuurder nam de benen. Hij rende de Wolgadreef op en wist uit de handen van de politie te blijven. Of hij gewond is geraakt, is dus niet bekend.

De politie doet verder onderzoek in de hoop de verdachte alsnog aan te houden.

Posted: October 15, 2019, 8:14 pm

Viewing page 1 of 35|Next Page