Google+

But nieuws uit Utrecht

RTV Utrecht

RTV Utrecht - regionieuws

NIEUWEGEIN - Het verkeer op industrieterrein Laagraven-Liesbosch tussen Utrecht en Nieuwegein staat sinds deze week iedere middag muurvast. De chaos komt door wegwerkzaamheden en duurt mogelijk nog weken. Mensen die het terrein af willen, komen er nauwelijks vanaf.

"De hoofduitgang van het industrieterrein is sinds dinsdag afgesloten. Dat is het grote probleem en vanmiddag is het weer drama. We hebben hier van tevoren ook van niemand bericht gehad", zei een medewerker van Skyworks vanmorgen op Radio M Utrecht. Het bedrijf houdt zich bezig met het leveren van bijvoorbeeld steigers. De chauffeurs liepen deze week grote vertraging op. "Twee uur stil kan niet, het werk moet wel af. Een andere weg nemen is geen optie.".

"Ik laat de chauffeurs 's middags niet meer terug komen met de bussen", aldus de manager van Skyworks. Ze mogen met de bussen naar huis, want het is niet te doen. We hebben het over negen man die ik dan drie uur moet laten overwerken om naar ons terrein te komen. Dat is een schadepost die ik niet kan hebben."

Het dierlijke in de mens komt naar boven door het oponthoud, ziet een medewerker van een bandenbedrijf. "Mensen die geen geduld hebben, rijden over ons terrein om zo snel mogelijk weer de weg op te kunnen. Vrachtwagenchauffeurs krijgen helemaal geen tijd om te draaien."

[Audio:2390476|Verslaggever Robert Jan Booij op het industrieterrein (1)][Audio:2390525|Verslaggever Robert Jan Booij op het industrieterrein (2)]

REACTIE PROVINCE UTRECHT
De provincie Utrecht zegt dat de schuld niet bij hen ligt. "De verkeersproblemen op industrieterrein Laagraven leiden tot veel boze reacties, zien we op sociale en andere media. Dat kunnen we ons ook voorstellen als je lang vast staat en geen kant op kunt. Het probleem ligt echter niet bij de provinciale weg, maar bij KWS/Laagraven Investment dat verantwoordelijk is voor het industrieterrein en de wegen waar nu aan wordt gewerkt."

In overleg met de gemeente Utrecht heeft KWF Infra de achteringang (De Liesbosch), waar normaal een spitsafsluiting is, opengesteld. "Dit trok echter meer verkeer aan in plaats van dat het een oplossing bood. Ze hebben nu op het terrein een aantal wegen afgesloten in de hoop de doorstroming te verbeteren, maar dit lijkt helaas nog weinig effect te hebben", aldus de provincie.

VERKEERSLICHTEN
Voor de verkeerslichten van de Biezenwade naar de N408 heeft de provincie de groentijd vergroot, zodat meer mensen sneller het terrein kunnen verlaten. "Het is nog even de vraag of dit helpt. We verwachten dat het wel iets verlichting biedt en houden de situatie in de gaten. Het voornaamste probleem ligt dus echt op het terrein zelf en is pas opgelost als de werkzaamheden gereed zijn. Onze weginspecteur is geregeld op locatie en we blijven Laagraven Investment/KWS helpen waar mogelijk."LEES OOK
Posted: November 14, 2019, 8:45 am
WERKHOVEN - De Werkhovense agrariër Gert S. moet zijn proces definitief achter slot en grendel afwachten. Dat heeft het Gerechtshof in Arnhem vanochtend besloten.

De rechter in Utrecht besliste eerder al dat S. niet voorlopig vrij komt, maar hij was daar tegen in beroep gegaan. S. wordt verdacht van zeker drie branden in 't Goy, Werkhoven en Cothen. Het onderzoek naar andere branden loopt nog.

Volgens Tim Vis, de advocaat van S., is de verdenking te mager en lijdt het OM aan tunnelvisie. Hij noemt de beslissing van het Hof 'teleurstellend'. "Maar we kijken met veel vertrouwen uit naar de inhoudelijke zitting. Ook een nieuw onafhankelijk onderzoeksrapport heeft ook weer uitgewezen dat betrokkenheid van cliënt bij de brand 'niet geloofwaardig' moet worden genoemd, nu sporen daarvoor ontbreken en het ook niet past bij het geconstateerde brandbeeld. Dat sluit volledig aan bij de analyse van de verzekeraar, die daarbij ook aanwijzingen voor betrokkenheid van anderen zag. Het bewijs voor brandstichting door mijn cliënt moet echt ontoereikend worden geacht. We hopen dat Gert snel zijn kinderen, familie en dierbaren in de armen kan sluiten."

De zaak wordt op 8 januari inhoudelijk behandeld.

Posted: November 14, 2019, 8:14 am

Viewing page 2 of 32|Previous Page|Next Page