Google+

Campagne PVV en VVD niet stilgelegd

Campagne PVV en VVD niet stilgelegd

Campagne PVV en VVD niet stilgelegd. Wat ook het motief van de dader(s) van de aanslag in Utrecht is geweest, het is zonder meer gepast dat de campagnes minstens een dag zijn stilgelegd. Of zoals de heer Klaver (geen stemadvies) aangaf dat het niet gepast is om de onderlinge verschillen op zo’n dag te benadrukken.

En logisch, als het land en zeker de mensen in Utrecht zo’n onzekere dag meemaken, is het niet ‘normaal’ om te doen alsof er niets aan de hand is. De meeste mensen zijn het daar wel over eens.

De heer Wilders zei ook zijn campagne stil te leggen: ‘Er zijn mensen die nu misschien voor hun leven vechten, en om dan te debatteren over pensioenen en zorg is niet gepast’, maar deed dat niet getuige zijn tweet: ‘Wat een verrijking, die multiculturele samenleving.’ En als campagne’-impulstweet: ‘Of motivatie verdachte Turk nu relatiegerelateerd of terrorisme is, hoe kan iemand met een strafblad vol misdrijven van doodslag tot diefstal, vernieling en verkrachting vrij rondlopen en met een wapen in een tram onschuldige mensen doodschieten?? Leg dat eens uit Rutte.’

Hoe terecht zijn vraag ook kan zijn, maar zeker door de laatste toevoeging maak je er dus campagne van. Ook de wijze waarop hij minister Grapperhaus aanviel – nogmaals zijn vraag kan nog zo terecht zijn – was een beroep om de onderbuik van Nederland aan zich aan de PVV te binden en diskwalificeert hem van ‘normaal doen’.

Dan Forum voor Democratie, die legt haar campagne niet stil. De heer Theo Hiddema verklaart dat de partij in een flow zit ‘en dan zal verdorie door een gebeurtenis waar we niks mee te maken hebben alles door je vingers glippen’. En de heer Thierry Baudet op een niet-afgelaste verkiezingsbijeenkomst in Scheveningen – na applaus voor slachtoffers en hulpverleners – viel VVD en CDA aan omdat de gebeurtenis ‘een combinatie van terrorisme en eerwraak’ zou zijn. Oorzaak is volgens de heer Baudet dat ‘honderdduizenden mensen uit Islamitische landen die hier naartoe zijn gekomen’. Campagne PVV en VVD niet stilgelegd

En dat terwijl een duidelijk motief toen nog verre van duidelijk was. Zeer verfijnd, menselijk, sociaal en getuigend van een groot invoelend vermogen.

Ook al zijn integere politici uitermate dun gezaaid, waarom krijgen deze drie politici zoveel bijval, terwijl liegen en bedriegen, dan wel ideeën lanceren die de grondwet overtreden hun handelsmerk is? En dat met het charisma van een witte onderbroek met forse remsporen?

Zij zijn uitermate grof, opruiend, haatdragend en -verspreidend, maar heren: waar heeft haat iets goeds gebracht? Campagne PVV en VVD niet stilgelegd.

PS: dit bericht verschijnt na de verkiezingen om daarmee niet ongewild een stemadvies te willen geven.
Leave a Reply