BE3DFCC2-CFDF-499F-8317-2692BCB1F0C8

Daar zijn die oudjes wel goed genoeg voor

Daar zijn die oudjes wel goed genoeg voor

Daar zijn die oudjes wel goed genoeg voor.

Leeftijdsdiscriminatie is wettelijk niet toegestaan. Toch komt het veel voor, maar is het zelden aan te tonen in de afwijzing op basis van sollicitatiebrieven.

 

Wel herkennen we veel leeftijdsdiscriminatie als je vacatureteksten leest. Als je 65 jaar bent en ze vragen een ‘student’, dan heeft een brief schrijven weinig zin. En wat dacht je van een ‘scholier’. Of anders een ‘schoolverlater’. Of ‘vanaf 18 jaar’.

Kortom leeftijdsdiscriminatie zit vooral richting de ouderen, waarbij het kantelpunt zo vanaf 55 jaar ligt. Bij sommige sollicitatiesites kun je zelfs geen leeftijd invullen van 55 jaar of ouder!

 

Hardnekkig zijn de vooroordelen over ouderen als zouden zij traag zijn, veel ziekteverzuim kennen, minder flexibel zijn.

Langzamer werken kan mogelijk spelen als het om zware fysieke arbeid gaat, maar dat wordt in toenemende mate geautomatiseerd, dan wel middels machines opgevangen. En de vraag is of de grote en brede ervaring van een oudere dat langzamer werken niet opheft. Zeker in vergelijking met een groentje in die functie die alle fouten nog moet maken om die ervaringskant te ontwikkelen (verborgen kosten).

Ondanks diverse onderzoeken die het tegendeel aantonen, blijft het beeld van een hoger (vooral frequent) ziekteverzuim aan ouderen kleven. Wel kan uitval wegens arbeidsongeschiktheid langer duren dan bij een jonger iemand. Daar zijn die oudjes wel goed genoeg voor.

En hoe flexibel wil je het hebben? Een lang dienstverband zonder dat er in de loop van de (jubileum)jaren enige impuls is gegeven naar het aanpassen en veranderen van het werk of de werkomgeving, levert ongetwijfeld een minder flexibele medewerker op. Zonder opleiding en/of scholing ben je minder kosten kwijt, maar wordt het een zichzelf waarmakende voorspelling dat jouw medewerker niet flexibel is.

 

Een nadeel van oudere ervaren werknemers is dat zij bij automatische groei in een salarisschaal meestal het maximumsalarisbedrag voor hun functie al langer hebben bereikt. Dat is ook vaker een reden om die ‘dure’ medewerkers eruit te knikkeren en daarmee in te ruilen voor een ‘schoolverlater’ of iemand ‘met maximaal twee jaren ervaring’ (hoe discriminerend is dat?!). Ondanks alle voorschriften en regels rond (collectief) ontslag gebeurt dit aan de lopende band. Daar zijn die oudjes wel goed genoeg voor.

 

Daarmee wordt het voordeel van een oudere medewerker, zoals ruime ervaring – al dan niet voor inwerken, opleiden en begeleiden van jongere vakgenoten – ook niet benut. Een ervaren oudere heeft aan een half woord genoeg, waar een jonkie meer uitleg (dus tijd) nodig heeft om te snappen wat er moet worden bereikt en vooral ook op welke wijze.

 

Het vooroordeel van leeftijdsdiscriminatie naar ouderen vindt meestal al plaats bij de brievenselectie. Geen geboortedatum invullen betekent ‘niets mee doen’. En wel een leeftijd boven 55 jaar invullen, kan tot hetzelfde resultaat leiden. De NVP-sollicitatierichtlijn helpt daar echt niet tegen.

 

In algemeenheden wordt dan afgewezen, bijvoorbeeld ‘…gekozen voor een kandidaat/kandidaten met beter aansluitende opleiding en/of ervaring’, of ‘…gekozen voor iemand die qua achtergrond beter in het huidige team past’.

En dat geldt evenzeer als je wél bent uitgenodigd voor een gesprek en toch wordt afgeschreven. Al zijn er nog steeds werkgevers die niet eens de moeite nemen om een afwijzing kenbaar te maken, terwijl de sollicitant wel de moeite heeft genomen te bellen voor een goede eerste indruk, een sollicitatiebrief te schrijven en vrij te nemen om op gesprek te komen.

 

 

Zie hier de tegenstrijdigheid in het beleid: doorwerken tot 67 jaar (en later), maar niet aan het werk kunnen blijven, omdat je te duur of werkloos bent.

Anoniem (zonder naam en/of leeftijd) solliciteren werkt niet, want als je op gesprek komt en je ziet er niet als strak 18 jaar meer uit (met je 55+gezicht), leidt dat alsnog tot een afwijzing.

 

Toon dan maar eens aan dat je leeftijd tot een afwijzing heeft geleid. Gaat je niet lukken. Nee, dan maar in de werkloosheidsuitkering en vrijwilligerswerk gaan doen. Daar zijn die oudjes wel goed genoeg voor.

auteur: Guus

 

Tags: , , ,
Previous Post
50370431-7743-4679-B5FB-C0BB1579ED7E
algemeen featured foute nederlanders Gezondheid Guus spuugt Politiek

Coronavirus waarheid of waanzin

Next Post
65C96495-7FB8-4155-A356-BA81BDC6FB35
algemeen Economie featured foute nederlanders Guus spuugt Politiek

Boerenbedrog drijft op stikstof en melkquota

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.