Google+

Dijkhoff verkoopt extreme ideeën blijkt kat in de zak

Dijkhoff verkoopt extreme ideeën

Dijkhoff verkoopt extreme ideeën. De in eigen kring zeer gewaardeerde kroonprins om de heer Rutte te mogen opvolgen als die vertrekt, de heer Klaas Dijkhoff, VVD-fractieleider in de 2e kamer, is niet meer die bedeesde VVD-er die ook bij niet-vrienden respect kon afdwingen door zijn afgewogen meningen, waar altijd wel iets waars in zat.

Dat komt omdat hij de kunst van de confrontatie heeft afgekeken van heren als Wilders en Baudet. Gewoon liegen en de (grond)wet in je (proef)ballonnetjes met voeten willen treden is hun handelsmerk en welke (ook boze) burger let daar nog op. Maar, Dijkhoff verkoopt extreme ideeën.

Gematigdheid is van deze extreme politici dus niet meer te verwachten. De ook zeer beledigende terminologie van de heer Wilders (o.a. kopvoddentax, testosteronbommen) en de ‘homeopatische verdunning’ van het Nederlandse volk (wat dat ook is, heden ten dage) als gevaar bestempelen door de heer Thierry Baudet, zijn inmiddels dus gemeengoed geworden.

Even een paar wapenfeiten van de heer Dijkhoff. In wijken waar veel problemen zijn dienen misdrijven dubbel zo zwaar te worden bestraft. Een idee opgehaald bij de Deense zusterpartij die wijken aanpakt met kenmerken van bewoners als hoge werkloosheid, laag inkomen, laag opleidingsniveau en (nu komt het) niet-westerse achtergrond. PVV en Forum voor Democratie kunnen niet meer tegen zijn. 

Het gaat om enkele tientallen wijken, schat (!) hij, en niet alleen om wijken met veel allochtonen. Wat een geruststelling waar hij het plan lanceert binnen het kader van de gebrekkige integratie van migranten. Waar dan wel de grenzen liggen van een probleemwijk, of zoals hij het positief verkoopt ‘verlichtingswijken’, dan mogen we afwachten. 

Dus vis en vlees, en … en …, en voor de heer Dijkhoff die hiermee alle kanten uit kan is dit natuurlijk een win-win-situatie.

Dit dubbel-straffen-idee, verklaart de heer Dijkhoff, is niet zomaar een losse flodder maar voor hem bittere ernst en zelfs onderdeel van een plan tegen gebrekkige integratie en het past in de nieuwe (!) VVD die hem voor ogen staat. We kunnen dus nog meer verwachten. Zijn fanatisme bij het onverwacht lanceren en verdedigen van dit plan bij de Algemene politieke beschouwingen in de 2e kamer, onderstreepte de ernst van zijn idee.

Tel hierbij op de min of meer retorische vraag van de heer Dijkhoff tijdens diezelfde algemene politieke beschouwingen ´Is er een kritische grens aan het aantal Nederlanders (wie zijn dat dan?) dat hier kan wonen? En zoja, waar ligt die dan?’ Dus komt er een onderzoek naar de bevolkingsgroei en vooral samenstelling vanuit de ook door het CDA veronderstelde ‘gegeven’ dat die groei naar 20 miljoen mensen in 2050 veroorzaakt wordt door migratie. Als je dat al weet (huh?!) dan hoef je toch geen onderzoek meer te laten doen. 

Oké, de heer Dijkhoff wil in dat onderzoek ook de effecten weten op: economie, duurzaamheid (zozo!), onderwijs, zorg, de verzorgingsstaat en – last but not least – ‘onze’ vrije Nederlandse waarden (daar zijn we weer). 

Ook pleit  deze ‘Slimste mens’ (proficiat!) om een demonstratieverbod voor de periode van de intocht van Sinterklaas tot en met 5 december. Demonstranten die aanpassing van zwarte piet bepleiten moeten verboden worden. Dan zie je waar hij staat, terwijl de Kinderombudsman, het College voor de Rechten van de Mens en het VN-Comité bij het Internationaal Verdrag tot Uitbanning van Rassendicriminatie zwarte piet toch echt als een racistisch stereotype hebben gekwalificeerd. En die anti-zwartepietdemonstranten mogen die aanhangers van zwarte piet geen ‘racist’ meer noemen van de heer Dijkhoff, maar over de racistische groepsuitlatingen in Eindhoven hoor je hem niet! Let op: ‘vuile kutneger’, ‘kruip een boom in’, ‘ga terug naar je eigen land’ (sorry, dit is geen volledige opsomming); het was de heer Dijkhoff niet opgevallen. Mij ook niet omdat ik er niet naar kijk, maar in meerdere kranten wordt verslag gedaan van hoe het is gegaan. De politie moet anti-zwartepietendemonstranten wegleiden, omdat zij hun veiligheid niet meer kan garanderen. Maar een grondwetrecht van demonstratie mag van de heer Dijkhoff best genegeerd worden.

Dat zo’n prominent politicus dergelijke onwettige ideeën tot werkelijkheid wil verheffen – al dan niet om meer aandacht te krijgen en al dan niet om PVV- en FvD-kiezers naar zich toe te halen – is op zijn zachts gezegd ‘verdacht’. Het onderscheid tussen deze drie politieke partijen valt compleet weg; beledigen, wetten willen overtreden en racisme bevorderen. En dan ook nog aangeven dat dit het beeld van de VVD van de toekomst zal zijn. Uiterst bedenkelijk! Maar, Dijkhoff verkoopt extreme ideeën.
Leave a Reply