6815AEA4-6C24-4AC7-A7F1-1C989BF318C4

Discriminatie president Trump met ingehouden adem

Discriminatie president Trump

Discriminatie president Trump.

President Trump van de Verenigd Staten regeert via twitter en middels ontkenningen van eerdere uitspraken. Je kunt zeggen dat er geen rem op zit. Wie niet volgens zijn impulsgedachten handelt vliegt eruit. En zo hebben al vele ministers en adviseurs hun baan verloren, ook al wisten zij voor wat voor humeurige president ze gingen werken en werkten.

 

Maar kennelijk spreekt zo’n president ook een hoop burgers uit voornamelijk rechts, conservatieve hoek aan. De uitspraak van vandaag die morgen 180 graden gedraaid en verdraaid wordt, maakt hen kennelijk niet uit. Liegen en bedriegen past ook in ‘het land van de onbegrensde mogelijkheden’, zoals de VS vaak wordt aangeduid.

 

Met de moord op de zwarte George Floyd door witte agenten is een trieste traditie in Amerikaanse ere gehouden. In decennia is er niets veranderd. De gekleurde bevolking aldaar wordt nog steeds als minderwaardig beschouwd en behandeld. En als we maar herhalen in denken en gedrag dat iemand minderwaardig is, dan gaat die onderdrukking en dat onrecht ergens exploderen. Het werkt als een zichzelf waarmakende voorspelling. Als je als misdadiger wordt behandeld, ga je als lijdend voorwerp (!) terug vechten en haal je dus de misdaadcijfers omdat je tegen dat onrecht ingaat. Het verklaart de hele samenleving van onderklasse tot bovenklasse.

 

Dat de heer Trump weinig om mensenlevens geeft, of de kwaliteit van levens van anderen en vooral zwakkeren in de samenleving, heeft hij ruimschoots bewezen. Van het scheiden van vluchtelingenkinderen van hun ouders tot het blijven steunen van de wapenindustrie voor binnenlandse consumptie tot aan extreme export aan o.a. Saoedie-Arabië om in Jemen de bevolking te kunnen laten lijden, en ga zo maar door. Dreigen met geweld is zijn handelsmerk, ook in de VS (o.a. Breitbart-interview 2019: ik heb de steun van politie, leger en Bikers for Trump: een gewapende motorclub). Daarnaast stelt hij zich wel op tegen de antifa(scisten), een links-extremistische groepering, maar laat hij zijn voorbeeldfunctie voor het geweld van (extreem-)rechtse groeperingen, zoals o.a. Boogaloo Bois, onbenoemd. Discriminatie president Trump

 

Opvallend dat de heer Trump niets gezegd heeft over de achterliggende grieven van alle demonstraties en plunderingen (die ik, hoewel invoelbaar, wel afkeur), maar alleen over de fenomeen zelf en bereid is het leger erop af te sturen om de orde te herstellen. Hoewel ook niet zo opvallend, als we een video van hem tegen komen waarin hij in duidelijk jongere jaren helder uiting geeft aan zijn discriminatoire geest.

 

Maar het getuigt van een compleet gebrek aan invoelend vermogen als je vanuit het Witte Huis de straat ervoor laat schoonvegen van vreedzaam demonstrerende burgers om nota bene met een bijbel voor de er tegenover liggende kerk zelf te demonstreren hoe goed je bent. Ik ben niet gelovig maar een bijbel als symbool van Christelijk geloof, waarbij naastenliefde centraal staat, is het tegenovergestelde van hetgeen de heer Trump predikt en praktiseert. Goed dat de kerk waar het om gaat zich hiervan heeft gedistantieerd. En ik ben benieuwd hoe de aanklacht van burgerrechtenorganisaties af gaat lopen tegen de gewelddadige schending van het demonstratierecht, zeker voor een on-Christelijk verkiezingsstuntmoment. Discriminatie president Trump.

 

 

Hij is ook nog eens het grote voorbeeld voor andere leiders van landen en politieke partijen, die zich graag bedienen van deels vergelijkbare methoden. Denk aan de heren Bolsonaro (Brazilië), Duterte (Filpijnen), Xi Jinping (China), maar ook nationaal zien de heren Wilders (PVV, o.a. ‘minder Marokkanen’) en Baudet (FvD, o.a. ‘homeopatische verdunning door toestroom van buitenlanders’) de voordelen van het twitteren en uitsluiten van mensen als succesformule.

 

Gezien de grote steun voor deze president, waarvan zijn aanhang nu toch duidelijk ziet hoe hij liegt en bedriegt, en alleen met zichzelf bezig is ten koste van anderen, heb ik er weinig vertrouwen in dat bij de verkiezingen van 3 november dit jaar het volk tot een ander inzicht is gekomen. Zowel de Verenigde (?) Staten als de wereld verdienen een veel betere leider dan deze psychisch gestoorde machtsclown. Discriminatie president Trump

Auteur: Guus

 

Tags: , ,
Previous Post
090D0148-F343-43CE-A7BE-174D44DF4A19
algemeen featured foute nederlanders Guus spuugt Politiek

Betaald voetbal of voetbal betaald

Next Post
1DBADF8B-4D76-42B2-B154-426BDFF604B2
algemeen Economie featured foute buitenlanders foute nederlanders Politiek

Hoe zwart is mijn verleden geleden en weer vergeten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.