Epo_blijkt_placebo.jpg

Epo blijkt placebo met de groeten van Dodo

Epo blijkt placebo

Epo blijkt placebo. het lachertje van de week of is de zomermalaise al begonnen?

Groot nieuws, epo blijkt geen wondermiddel en doet nul komma nul nada niks voor de onsportieve wielrenner. Juist ja, de onsportieve wielrenner. Geen respect herstel voor Lance Armstrong ook wel LEpo Lance genaamd. Hij had het middel willen en wetens genomen om de kluit te belazeren.

Grappig want wie is er nu eigenlijk belazerd? Epo heeft geen serieus effect, het heeft dus wel effect maar niet noemenswaardig. Je hebt nog meer aan een toeschouwer die onderweg in je rug niest.

Het Human Drugs Research uit de stad Leiden heeft vorig jaar een onderzoek gedaan die tot deze opzienbarende conclusie komt.

48 goed getrainde amateur wielrenners werden bij het onderzoek betrokken. De renners moesten de Mont Ventoux beklimmen. De ene helft met Epo de andere helft met een placebo.

Voor de beklimming hadden ze 100 kilometer gefietst.

In een bloedjes werd wel helder dat er epo was gebruikt maar er waren geen aanwijzingen dat er een verbetering in de prestaties was. De onderzoekers wijzen er wel op dat sporters die epo gebruiken meer kans hebben op trombose.

De proefpersonen werd ook na de test gevraagd of ze dachten of ze wel of niet epo hadden gebruikt. Veel van hun gokten mis.

Duidelijk, epo gebruiken is nog minder winstgevend dan een gokje wagen.

Het is gokken met je gezondheid als inzet.

De huilende wielrenners die na hun bekentenis of boeken gingen schrijven of in de vergetelheid raakten zijn slachtoffer en charlatans.  Ik zou me zwaar klote voelen. Belazerd door je eigen geilheid om beter te presteren.

No tegen epo lijkt een nutteloze slogan te worden. No tegen doping maar vertrouwen in je eigen kunnen lijkt veel meer op zijn plaats.

Epo blijkt placebo zal hard aankomen bij de wenende fraudeurs.

Epo blijkt placebo
Epo blijkt placebo

 

 

 

 

Tags: , , ,
Previous Post
Kabinetsformatie_of_déformatie.jpg
featured Politiek Verkiezingen Wilders

Kabinetsformatie of déformatie schiet mij maar lek

Next Post
Geen_plaats_voor_asoos.jpg
featured Politiek

Geen plaats voor asoos welkom in het vreemde huis