Google+

Er lig afval van afvallige

Er lig afval van afvallige

Afval van afvallige. Imam sjeik Fawaz Jneid heeft vaker door uitspraken voor opschudding gezorgd en ditmaal over de Rotterdamse heer Ahmed Aboutaleb. Een vergelijking van deze havenstadse burgervader met een leider als de heer Hafez al-Assad van Syrië, bij wie meer bloed aan zijn handen kleeft, dan hij in zijn lijf heeft, is niet fijntjes. Of de heer Aboutaleb zich terecht moslim mag noemen is dan eerder een compliment.
Veel draait om de daarin vervatte implicatie dat de heer Aboutaleb door geen goed moslim te kunnen worden genoemd, ook een afvallige is en die verdienen binnen het salafisme de doodstraf, weliswaar uitgesproken door een islamitische rechtbank.
Uiteraard is, door deze betreffende imamse Facebook-preek, bij politici een Pavlov-reactie teweeg gebracht van een verbod op dit soort uitspraken, liefst in een wettelijke vorm natuurlijk. Want ook wordt geconstateerd dat er geen wet wordt en is overtreden door de preekinhoud.

Het komt regelmatig voor dat bekende en minder bekende Nederlanders en niet-Nederlanders, waaronder ook politici, door minder fraaie uitspraken voor opschudding zorgen. Niks nieuws dus, zou je zeggen. Waarom nu dan zo’n felle reactie?
Nu gaat het mij niet om allerlei uitspraken op een weegschaaltje te leggen. En ik kan deze woorden niet binnen een islamitische context duiden. Zelf zou ik niet iets dergelijks publiek uitspreken, als ik een vergelijkbare mening over iemand anders zou zijn toegedaan. Maar de zo gekoesterde vrijheid van meningsuiting lijkt hier minder een rol te mogen spelen als bij uitspraken van bijvoorbeeld de heer Geert Wilders. Wanneer hebben we dezelfde politici hun Pavlov-afschuw horen uitspreken over de vernederingen en beledigingen van de heer Wilders aan het adres van het islamisme, van moslims, van Marokkanen?

Afval van afvallige

Nee, erger zelfs, diezelfde politici schurken inmiddels tegen het ‘gedachtegoed’ van de PVV aan om maar minder kiezers te verliezen. Wie in de politiek spreekt deze heer Wilders, die van specifiek haatzaaien op zijn minst zijn beroep, maar meer nog zijn levenswerk lijkt te hebben gemaakt, aan op zijn uitspraken? En bang zijn dat de preken van deze imam tot geweld kunnen leiden (in de vergelijking van uitspraken voorafgaand aan de moord op de heer Theo van Gogh), heb ik nooit gehoord over de woorden van de heer Wilders.
Nee, onze politici sluiten een deal met de heer(ser) Erdogan van Turkije, willen geen terechte asielzoekers en oorlogsvluchtelingen, ondanks de aangegane verplichtingen voortvloeiend uit het nog steeds niet opgezegde vluchtelingenverdrag uit de jaren vijftig.
Uit die houding van die Nederlandse politici voelen veel Nederlanders zich gesteund in hun afkeer van andere bevolkingsgroepen en de daarbij behorende uitingen, ook van geweld. Die verantwoordelijkheid wordt niet genomen door deze politici en dat is kwalijk voor bestuurders van ons land. Het landsbelang, ook op regionaal en lokaal niveau, is gediend met het prediken van rust en verdraagzaamheid en niet met het creëren van verdeeldheid en tolereren van afkeer tot en met haat.

Hier is op zijn minst sprake van ‘meten met twee maten’, maar meer nog van politiek etnisch profileren. Als de politie dat doet, dan is dat terecht verwerpelijk, maar politici mogen dat kennelijk wel ongestraft doen, sterker nog worden daar niet of nooit op aangesproken maar winnen stemmen.

haatiman afval van afvallige

haatiman afval van afvallige
One Response to “Er lig afval van afvallige”

  1. retsiem schreef:

    Gargamel deed het jaren geleden al.

Leave a Reply