Google+

Geen feesten meer mogelijk in Lelystad centrum

Geen feesten meer mogelijk in Lelystad centrum

Geen feesten meer mogelijk in Lelystad centrum. Het is afgelopen voor de ondernemers in Lelystad die deden aan zaalverhuur voor feesten en partijen.

De gemeente heeft de huidige ondernemers nog een jaar gegeven om hun activiteiten aan te passen dan wel te verplaatsen naar buiten het centrum.

Na onderzoek door de gemeente blijken er verschillende uitbaters te zitten in het centrum terwijl het bestemmingsplan dit niet toestaat.

Een feestpartij tijdens nieuwjaarsnacht liep uit de hand in een partycentrum en maakte korte metten met een winkel van de Marskramer.

Nogal raar dat de gemeente pas na een dergelijk geval  eens gaat duiken in het bestemmingsplan.

Het lijkt me dat als je een partycentrum gaat beginnen je ook kijkt naar het bestemmingsplan. Mocht je het vergeten, een gemeente zal daar zelf ook oog voor moeten hebben.

Ik vraag me af hoe de andere middenstanders hebben gereageerd op de komst van het partycentrum.

Het zal wel geen punt zijn geweest omdat het centrum van Lelystad elk initiatief geweldig zal vinden.

Al heel veel jaren hebben de partycentra nooit iets gehoord, gemerkt van de gemeente. De gemeente heeft nu besloten om die ondernemers nog een jaar te geven om op te zouten of om maar wat anders te beginnen.

De gemeente belooft om de ondernemers te gaan helpen.

Nou, dat is toch mooi. Het is feest voor die ondernemers. Jarenlang zijn ze gedoogd en nu ze weg moeten worden ze nog geholpen ook.

Stront aan de knikker voor feestvierend Lelystad. Weer een lichtje uit in het centrum.

Huizen bleken al onverkoopbaar en worden massaal opgekocht door slimme beleggers en verhuren die weer voor 800 euro per maand.

Shit, ik dwaal af. Net als de partycentrums dwaal ik weg van Lelystad. Als je in welke willekeurige gemeente dan ook elk bouwsel en onderneming tegen het licht houdt van wat bestemmingsplan heet zullen we ons wellicht nog gaan verbazen.

We wachten even een brandje  af. Alle snackzaken met hete olie pruttelend in grote pannen zijn misschien ook wel een gevaar voor de Hema en andere winkels.

Manneke pis in Utrecht weg bij Hoog Catharijne. Onmogelijk.

Wat mij betreft “zakken we allemaal door” het ijs en dempen we de put als de bodem al is bereikt.

Geen feest in Lelystad centrum

Geen feest in Lelystad centrum

 

 

 
Leave a Reply