Google+

Had je maar moeten studeren

Had je maar moeten studeren

Langer doorwerken dat is wat ze mogen. Tja, had je maar moeten studeren verzucht de student terwijl hij zijn biertje naar binnen lurkt.

De universiteit in Maastricht kwam na onderzoek tot een opmerkelijke bevinding. Mensen die nou niet echt hoog opgeleid waren bleken een jaar later pas met pensioen te gaan. Hoger opgeleiden bleken dus al een jaar eerder met werken te stoppen.

In cijfers betekent dat, dat als je een opleiding hebt op niveau van een mbo een vmbo en zeker als je slechts basisschool hebt dat je op je 65ste met pensioen kunt gaan. De studiehoofden op HBO dan wel academisch niveau kunnen dat al op hun 64ste.

Maar het schrikbeeld voor de lager opgeleiden wordt nog erger. Volgens onderzoeker Raymond Montizaan zal dat verschil alleen maar toenemen.

Het falende overheidsbeleid ziet hij als belangrijkste veroorzaker.

Het pre-pensioen is afgeschaft en de AOW-leeftijd is verhoogd.

Blijft niet anders over dan je vervroegd pensioen bijelkaar te sparen. je vermogen moet omhoog.

Het is geen fabeltje dat hoger opgeleiden nou eenmaal meer cashen aan het eind van de maand dan lager opgeleiden.

Jaja, ik hoor u tegensputteren. In uw beeld zijn er mega veel zwartwerkers die voor een appel en een ei uw muur komen stuken.

Los van de nieuwe trend om een tent in de achtertuin te zetten voor eventuele verdwaasde Poolse stukadoors hebben we het dan ook meteen over zwaar werk.

De stukadoor zal hoe ouder die wordt minder zwart kunnen werken omdat hij zijn aderen ook maar meteen heeft dicht gestuukt. Hou ouder die wordt hoe meer blessures, hoe hoger de zorgrekening en ga zo maar door.

Na hun 53 ste gaat het meestal qua gezondheid zwaar achteruit.De hogeropgeleiden voelen hun eerste kwaaltjes gemiddeld pas op hun 72ste.

Voor hun dus echt een groot feest voor de lageropgeleiden slechts list en bedrog.

Had je maar moeten studeren

Had je maar moeten studeren

 

 
One Response to “Had je maar moeten studeren”

  1. Guus Peeters schreef:

    Ook hier valt weer op dat de PvdArbeid met zijn sociale democratie heeft gezorgd voor de verheffing van de pensioenleeftijd van de echte arbeider. Maar waarom zij zoveel zetels hebben verloren? Ik zou echt niet weten waarom!

Leave a Reply