himalaya

Himalaya ijs smelt wel erg hard

Himalaya ijs smelt wel erg hard

Himalaya ijs smelt wel erg hard. Thierry Baudet zal het ontkennen of tenminste aangeven dat er geen wetenschappelijk bewijs is voor de enorme toename.

Nu ik zo in mijn achtertuin zit vermoed ik dat de hersenen van Thierry ook al gesmolten zijn. Een eenvoudig experiment met een waterijsje maakt duidelijk dat ijs nu eenmaal smelt bij hoge temperaturen. Een kind kan bevroeden dat hoe warmer het is hoe sneller het raketje verandert in een hopeloos nat stokje.

Het klimaat is aan het veranderen en dat is niet te vergelijken met de mens. Deze lijkt niet te veranderen in zijn of haar gedrag al vliegen de bewijsstukken vlak langs je oren. De huidige hitte in mijn achtertuin en de barsten in mijn kleituin lijken zelfs de meest verstokte plebs te hebben verjaagd van zijn Heineken bierkrat.Geen topless buurvrouw die melkwitte benen laat veranderen in een grote opgezwollen spatader. Niks aan het handje. Het Himalaya ijs smelt wel erg hard zeg ik tegen mijn TL zoon van 13. Fronzend maakt hij me duidelijk dat ik toch onderhand wel weet dat hij niet van waterijsje houdt.

Ik ben bang dat al dat gesmolten ijs binnen no time ons polderlandje verandert in een soort van Zuiderzee. Sinds kort overweeg ik om een speciale constructie bij mijn buitendeuren te bouwen. Een schot die je bij hevige regenval voor je deuren kan schuiven. Niet waterdicht, want dat is onmogelijk, maar wel waterremmend.

Maar laat ik de ernst niet onderschatten. Vele landen zijn afhankelijk van dat gletsjer water.

Wetenschappers melden dat als het zo doorgaat vele landen zonder water komen met alle gevolgen van dien.

Zo zie je hoe belangrijk een harmonieus klimaat nodig is. In principe dacht ik eerst, dat smelten goed was. Stel je voor dat het omgekeerde het geval zou zijn. Het wordt telkens kouder, alles bevriest. Ook dan heb je geen water meer. Smelt de gletsjer dan is het “over en sluiten”. Nog drie flinke slokken en dan is het klaar.

Ik weet niet zo goed wat Linkelinks kan doen. Ik vermoed niet zo veel. Himalaya ijs smelt wel erg hard. Hoe kun je het afremmen en weer terugbrengen naar een acceptabele smeltwaarde? Hoe kun je iedereen er van overtuigen dat we zo langzamerhand in rap tempo moeten stoppen met ontkennen? De oeverloze discussies die de temperatuur alleen maar meer doen stijgen. De oorlog die we tegen ons zelf voeren om maar niet te hoeven inboeten op onze rijkdom. Hoe dom kun je zijn om te denken dat jouw huis, jouw rivier, jouw gletsjer, jouw vrouw, jouw kind gespaard blijft.

Ik merk dat ik toch heel anders mijn raketje naar binnen slurp. Mijn tandhalzen protesteren, even de pijn, dan de verkoeling.

Wetenschappers zijn er niet voor niets, ze worden door ons betaald om met goede cijfers te komen. Als we daar aan gaan twijfelen kun je beter op de Himalaya gaan wonen.

Tags: , , , ,
Previous Post
zwembad
algemeen featured foute buitenlanders foute nederlanders Politiek

Getver al weer Marokkanen opzouten en wegwezen

Next Post
festival
algemeen featured Guus spuugt Politiek

Rutte de man van het volk