0547DE66-0516-4AD0-972D-22FC81BED7F8

Ik kan wel wat klandizie gebruiken

Ik kan wel wat klandizie gebruiken

Linkelinks nou niet echt een blog die reclame maakt. Integendeel. artikelen zijn brandschoon. Toch vandaag een uitzondering. De zoveelste corona uitzondering. Nederland blijft thuis en zo ook mijn buren. Helemaal niks mis mee, maar dat je dan meteen al die steigerhouten meubelen wilt gladschuren. Kan echt niet. Je kan met goed fatsoen niet eens meer in je eigen tuin zitten. Ik wijs naar mijn leegstaande glas om mijn vrouw duidelijk te maken dat ik dorst heb. Hoe ver moet je gaan. De hele godsschuwelijke week kan je gaan schuren, maar nee hoor, het moet de zondag zijn. Een kop vol houtstof en een blik op oneindig. Je gaat er bijna van vluchten. Je huis uit naar het strand, het bos de heide.

Maar goed ik dwaal af. In januari scheurde ik mijn achillespees eraf nadat ik een geweldige korte “bal” over het net wist te plaatsen. Het gaat hier om de shuttle van badminton. Al helemaal overtuigd van mijn sublieme actie keerde ik terug naar de middenpositie. Dat was het moment dat mijn 65 jarige achilles dacht van ” de goeten Linkelinks, ik kap ermee”. Vertwijfeld keek ik naar mijn linkervoet die in een stand stond alsof hij geen deelgenoot meer was van mijn lijf.

Revalideren van een achilles scheuring is een roman op zichzelf met vaak een onbekend einde.

Maar goed op 6 maart was ik verlost van gips, brace en zooltjes. Lopen ging moeizaam. Net terug van een blessure en daar was corona.

Lege winkels, zure gezichten, jengelende kinderen en een strompelende Linkelinks.

In de sportwinkel kocht ik wat trainings elastieken en een zonnebril. De winkelier vertelde me dat wat ik nu kocht zijn weekomzet was. Geen hond kwam meer in zijn winkel. Ongelooflijk, een winkel vol met spullen en geen hond die er naar binnen gaat. Sport competities zijn stilgelegd, niemand die nu enige behoefte heeft aan een voetbalschoen of wat dan ook.

De eigenaar was en is radeloos. Ik mocht zelfs spullen meenemen om ze te verkopen via Marktplaats. Nou als je mij dat vraagt dan moet je toch echt radeloos zijn.

Zoals deze winkel zijn er wel duizenden. Wat een tranendal.

Symbolisch zet ik hier een aantal van de spullen neer van deze ondernemer. Denk eens aan de winkeliers, denk aan de groenteboer, de slager.

Ga dus naar mijn sportwinkel. Noem de naam van Linkelinks, Retsiem of Dave en u krijgt nog een korting bovenop de korting die er al is. Koopt u een voetbalschoen uit de nieuwe collectie dan krijgt u er gratis een echt goede lederen bal bij.

Bel hem op en zeg wat u zoekt, sokken, schoenen, hockeysticks, ballen, shuttles en ga zo maar door.

In zijn winkel weinig kans op corona, maar wel een kans op korting.

Bel 0630376700 Sport Leidsche Rijn en vraag naar Alfons.

Burchtwal 19, 3452 MG Utrecht

 

 

Previous Post
ED371F5A-5388-4C3C-82CA-3D69F3832E16
algemeen Economie featured foute buitenlanders Guus spuugt Politiek

Genitaliën van de Italianen ten opzichte van Nederland

Next Post
55431980-2F76-47D0-B784-221C08C6A078
algemeen Armoede featured Guus spuugt Politiek

Fictie of werkelijkheid kleven aan elkaar