almere

Ik zie je in Almere niet om thee te drinken

Ik zie je in Almere

Ik zie je in Almere. Bij Almere denk ik niet aan rivaliserende jongeren. Zeker niet aan jongeren met wapens. Wat is daar dan aan de hand? De burgemeester leek het een goed plan om het centrum van Almere te benoemen als veiligheidsrisicogebied. Kijk, die man heeft ballen. Zijn maatregel geeft de politie meer mogelijkheden om uw zoon uw dochter te fouilleren en te ontdoen van hun wapens. De wapens die ze misschien thuis gewoon bewaren.

De maatregel leverde geen windeieren op.  Elkaar rivaliserende groepen konden niet meer met elkaar op de vuist gaan. Jongeren werden aangehouden wegens verboden wapenbezit. Niet alle jongeren die werden aangehouden kwamen uit Almere. Slechts drie hadden de Almeriaanse nationaliteit.

Op sociale media waren de jongeren al flink bezig om hun voorgenomen daden kracht bij te zetten. Wapens werden getoond en tevens waren ze ook nog zo dom om aan te geven dat ze naar het centrum van Almere zouden komen. Ik zie je in Almere.

De kracht van sociale media wordt soms verkeerd ingezet kun je wel zeggen. Niet wetend dat bijna elke stupide puberale publicatie je je hele leven kan achtervolgen. Je jonge leven samengeknepen in een grote frustratiebal op het internet.

Heee man, ik ga je pakken in Almere.

Wellicht een mooie titel voor een rap-song of een verkeerd vakantie-lied.

Ik kan me herinneren dat wij gewoon afspraken in het Boefie-bos in Bussum om elkaar te lijf te gaan met zelfgemaakte zwaarden. Louis de zwaardenman had een enorme reputatie op te houden al had zijn moeder daar meer moeite mee omdat al de traproeden verdwenen waren van haar trap.

Een veldslag in het bos die zich openbaarde in het fiks raken van de andere partij die zich meestal dan overgaf.

Tja, en dat was het dan. De vijanden van dat moment waren de vrienden van morgen.

Veel verschil met het heden?

Ik wou dat ik nee kon zeggen. Ik wou dat ik kon zeggen dat ik me geen zorgen maak over deze jongeren. Misschien dat u dat ook heeft of juist niet.

Waarom irriteert het mij als ik weer een hoop jongeren bij elkaar zie, die vredig ballonnetjes met lachgas inhaleren terwijl hun bluetooth JBL speaker een wel heel eenvoudige beat laten horen?

De scooters die als trouwe paarden levenloos wachten op hun berijders.

Een oude kerel ben je zo merk ik. Ik kijk naar mijn eigen kinderen en zo hoop ik ook dat elke ouder naar zijn eigen kinderen kijkt en de aandacht geven die zij verdienen. Ze zijn meer dan je unlock-duim en je herinneringen op Facebook. We kijken ze “weg”. Wij nemen niet deel aan hun weg.  Ik zie je in Almere.

Previous Post
bisdom
algemeen featured Guus spuugt

Bisdom of mis en dom

Next Post
verkeer
featured Guus spuugt verkeer

Verkeersslachtoffers en daders