Ouderdom_en_stom.JPG

je kan maar beter vroeg dood gaan

Je kan maar beter vroeg dood gaan

Je kan maar beter vroeg dood gaanEr was een tijd dat ik naar anderen keek met de idee, gelukkig zo oud ben ik nog niet. Nu kijk ik naar anderen en denk ik, shit was ik maar zo jong.

Ouder worden was al geen pretje, nu is het helemaal niks meer. Je bent de kostenpost van de maatschappij terwijl je rondraait bij het slurpende afvoerputje van de zorgkosten. Als je al van je oude schoonmoeder af wil dan is het nu de tijd.

Mantelzorgers lopen hun pumps naar de filistijnen om hun eigen doodzieke demente moeder nog enigzins in bedrijf te houden.

We mogen langer leven om het gemopper van anderen langer te moeten aanhoren.  We winnen jaren door betere geneeskunde maar de ethische kwaliteit is naar een bedenkelijk laag niveau gehuppeld. Ik krijg doodsangsten als ik denk aan de dag dat mijn oudste zoon mij verwijtend aankijkt dat ik nog steeds leef.

Natuurlijk doet mijn zoon dat niet en in mijn beginjaren als student heb ik menig geslachtsdeel gewassen van demente bejaarden in particuliere instellingen. Toen was de zorg al benedenmaats en nu staan we er al niet veel beter voor.

Miljarden hebben de grote verzekeraars in hun spaarpotten gelekt en over tien jaar komen we er weer achter dat zij deze winsten zonder enige schroom onder hun eigen stinkende oksels hebben laten verdampen. Laat me helder zijn, voordat ik de wind van voren en achteren krijg, Nederland is nog steeds een welvarend land vergeleken bij een hoop andere zielige naties die niet eens fatsoenlijk drinkwater hebben. maar laten we eerlijk zijn we betalen er voor. Elke maand weer en elk jaar ook weer meer. Boeven zijn we allemaal, tandartsen die te veel rekenen. Alhoewel ik hoor er niks meer over. Ik heb nog echt een implantaat nodig en die zou toch echt in juni 2015 een 100 euro goedkoper worden.

Apothekers en artsen die ons al jaren hebben belazerd door hun eigen sponsoring via deals met chemische criminelen.

Neem het me maar niet kwalijk als ik zo loop te mopperen. Ik word oud en met mij nog vele andere mensen. We kunnen de zorg niet goedkoper maken, tja maar wel leuker hoop ik. Zorg gekoppeld aan inkomen dat lijkt me wel wat. vroeger had je de particulier verzekerden met een astronomische interim regeling en de ziekenfondsjes…. Was ook geen goede tijd.

Zolang mensen elkaar nog kunnen verzorgen en niet te laat komen omdat ze van alles moeten combineren in hun gezin en verantwoordelijkhedén leeg ik mijn eigen stoma flesje wel.

Het gaat niet om “niet willen verzorgen” het gaat om ” kunnen verzorgen”.

Zorg mag nooit een issue zijn zoals het nu geworden is.

Reeds eerder gepubliceerd op Linkelinks op 14 november 2014

Tags: , , , , ,
Previous Post
seksuelerevolutie
algemeen De Biechtstoel featured foute buitenlanders Guus spuugt

Voormalig Paus misbruikt seksuele revolutie

Next Post
zwareberoep
algemeen Economie featured Guus spuugt

Zware beroepen eerder met pensioen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.