kinderpardon

Kinderpardon is volkomen onzinnig

Kinderpardon is volkomen onzinnig

Kinderpardon is volkomen onzinnig. Waar gaat het over? Het gaat over kinderen die hier al jaren in ons land zijn, maar hier niet mogen verblijven. Maar eigenlijk gaat het niet om de kinderen. De ouders zijn naar “ons” land gekomen om welke reden dan ook. Wellicht omdat het in dit land nou eenmaal beter verblijven is dan in een land waar geen sprake is van een vorm van welvaart. Ze komen hier en krijgen geen status en worden dan geacht weer terug te keren naar hun “veilige” land.

Tot zover geen probleem zou ik zeggen. Gewoon terugsturen als ze er geen recht op hebben.

Helaas is de werkelijkheid nogal pijnlijk. We blijken niet in staat om de procedure binnen een acceptabele tijdspanne te doorlopen. Inmiddels is dat al bijna een jaar.

Kinderen leren de taal en krijgen hier vriendjes. Ze zitten op school, sport en alles wat je ieder kind gunt.

Ja lekker emotioneel

Kinderen die ons met tranen in de ogen vertellen dat ze niet terug willen naar hun land van herkomst. Is dat raar? Nee, want ik weet zeker dat jij of u diezelfde tranen zou weten te produceren als u in een eenzelfde situatie zou verkeren. Waarom zou je weg willen?

Opzouten

Verschrikkelijk zijn mijn landgenoten die roepen dat we harder moeten optreden en de grenzen moeten sluiten. Grenzen kun je sluiten maar je hart niet lijkt me. Ik sta persoonlijk ook niet te wachten op een golf “vreemdelingen” die MIJN land inpikken en wellicht ook nog mijn dochter. Nou moet ik bekennen dat mijn dochter heel goed in staat blijkt te zijn haar eigen keuzes te maken.

Het stoort mij enorm dat wij niet in staat zijn om in Europees verband de zogenaamde doelgroep landen beter te ondersteunen. Stel nou, dat het bijvoorbeeld in Afrika zo heet wordt dat mensen er niet meer kunnen wonen. Sturen we dan net als Trump duizenden soldaten naar de grens om deze mensen tegen te houden?

Het is niet eens zo gek lang geleden dat we Afrikanen gevangen hebben genomen en op een schip vervoerden naar bijvoorbeeld Amerika waar ze als slaaf konden gaan werken. Nu weren we alles wat maar arm, vreemd anders gelovig is. We ontkennen de schrijnende situaties waar veel mensen uit deze landen mee te maken hebben.

Kinderen verdienen altijd een pardon

Kinderen moet je niet administratief onderwerpen. Je moet ze vertroetelen en veiligheid bieden.

Ja maar, je krijgt er wel die ouders bij!!!!

Klopt, gratis en wat dan nog? Moet je het maar beter organiseren hier in Nederland. Als je niet wilt dat ze hier komen zul je het daar moeten oplossen.

Is dat onmogelijk? Alles is mogelijk. Je moet er natuurlijk wel wat voor doen.

Al die landen zijn corrupt en leven van de mensenhandel

Tja, je kan altijd wel een bommetje op de weg plaatsen om er maar niet aan te beginnen. Ik denk dat daar waar corruptie is, wij daar ook een graantje van meepikken dan wel onze eigen rommel kwistig uitdelen in die landen.

Terug naar de kinderen

Ga door de knieën, kijk ze aan en behandel ze zoals je ook je eigen kinderen zou behandelen. Valt best mee toch?

Nederlanders zijn goede mensen en dat zullen ze altijd blijven wie er ook naar ons toekomen.

 

Tags: , ,
Previous Post
vestigingsklimaat
algemeen featured Guus spuugt Politiek

Nederland een beter vestigingsland.

Next Post
trumpgewonnen
algemeen featured Rets kletst

Trump heeft gewonnen