lachgas verbieden wat een giller

Lachgas verbieden wat een giller

Lachgas verbieden wat een giller

Lachgas verbieden wat een giller.

Ik schoot in een lachstuip bij het lezen van een bericht dat lachgas verboden gaat worden. Na zwarte piet, vuurwerk, gillende keukenmeiden (seksistische giller) en vreugdevolle allerverzengende nieuwjaarsvuren wordt weer een Hollandse traditie afgenomen? Kwam die lachstuip dan toch van de slagroomspuit die ik van ergernis helemaal in mijn mond leegspoot tot het mijn neusgaten uitkwam. Is er dan niets meer heilig in dit land?

Het Coördinatiepunt Assessment en Monitoring (zoals het in goed NL heet; afgekort CAM) heeft onderzoek gedaan in opdracht van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu, waar het onder valt, en dat RIVM had de opdracht tot dat onderzoek weer gehad van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (MinVWS) waar het RIVM weer onder valt. Dus dat heeft heel wat voeten in de aarde gehad of eigentijdser gezegd heel wat ballonnen aan de mond gezet.

 

Ziet u die wetenschappers al aan participerend veldonderzoek doen? Eerst bij Blokker een forse lading lachgaspatronen inslaan, natuurlijk zeggen dat het voor de slagroom op de chocolade schuimzoenen (ja, want dat andere woord mag ook weer niet) of bij de oudtestamentisch-religieuze koeken (inderdaad, die andere benaming is ons ook al afgepakt) is en dan samen op het laboratorium gieren van het lachgas. En dan ook nog net zo lang doorgaan tot er iemand een fors tekort aan vitamine B-12 oploopt, dat met bijvoeding van pillen weer ongedaan wordt gemaakt om na tintelingen in armen en benen maar ook hallucinerende duizelig- en verwardheid vol te blijven houden tot we een dwarslaesie of niet-aangeboren hersenletsel oplopen. En vervolgens nog achter het stuur kruipen en 130 km rijden – niet omdat het mag maar omdat het kan – om te zien of het de rijvaardigheid beïnvloedt met zo’n grote flestank tussen je benen, die van het lachgieren zo koud wordt dat je ballen bevriezen; hoef je je sperma niet meer in van die kleine rietjes te mikken. Nou, als je als onderzoeker daar niet vrolijk van wordt?!

En wat doet die overheid om dit te verbieden? Onze zeer gewaardeerde staatssecretaris Blokhuis zet lachgas op lijstje 2 van de opiumwet; bij hasj, wiet en zware pijnstillers. Dan kun je lachgas alleen nog op doktersrecept krijgen. Zo van: 3 x daags één ballonnetje!

En het toezicht? Dat gaat naar de nationale politie, die kunnen wel wat humor gebruiken,  moet de staatssecretaris hebben gedacht. Ziet u het al voor u? Loop je niets vermoedend de Blokker uit, word je aangehouden, moet je in een ballonnetje blazen en dan gaat de overwerkte agent de inhoud daarvan weer inhaleren. Als er een onbedaarlijk lachsalvo van de agent volgt, ben je er gloeiend bij. Zo niet, dan mag je thuis recreatief slagroom spuiten. Lachgas verbieden wat een giller.

 

Als je betrapt wordt met lachgas, stel ik voor om de strafmaatregel te nemen om alle patronen in de persoonlijke uitlaat van de overtreder te proppen en te wachten tot de patronen open gaan en de geverbaliseerde delinquent onbedaarlijk (lach)gas gaat geven. Daarmee zal zeker het veelplegen worden voorkomen. Over rare (lach-)gas-ten gesproken.

Nadat dit verbod van kracht is geworden, ga ik maar weer fietsbanden oplakken en recreatief solutie snuiven. Lachgas verbieden wat een giller!

lachgas verbieden wat een giller
lachgas verbieden wat een giller
Tags: , , ,
Previous Post
Voetbalracisme nooit van gehoord
algemeen featured foute nederlanders Guus spuugt sport

Voetbalracisme nog nooit van gehoord

Next Post
ondersteuning politiecapaciteit
algemeen Economie featured Guus spuugt Politiek

Ondersteuning politiecapaciteit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.