Google+

Merkel nog niet uitgemekkerd

Merkel nog niet uitgemekkerd

Nee, Griekenland moet in de Euro blijven. Dat is wat ze roept, maar is dat ook wat ze denkt? Dijsselbloem doet verwoede pogingen nog wat enthousiasme op zijn ¬†porem te toveren. ” Als Griekenland het echt wil, dan kunnen ze het”, pruilt de dame verder. Lekker makkelijk praten als de meeste borden in Griekenland allang dramatisch op het Griekse zand kapot zijn gesmeten. Het geld is al eeuwen 100 maal uitgegeven en je kan er geen souvlaki meer van maken.

De vernedering voor de Grieken is enorm. Ze moeten buigen voor de Europese tank waar ze zelf voor gekozen hebben.

Toeristen nemen extra valuta mee, misschien dat je beter een kogelvrijvest mee kan nemen.

Het is natuurlijk vreselijk onwerkelijk wat er met Griekenland gebeurd. De spelregels waren hun allang bekend en nu proberen ze op alle manieren onder de afspraken uit te komen.

Merkel heeft er nog wel hoop in al lijkt haar uiterlijk te zeggen dat alleen Grieks eten nog te vertrouwen is als die klaargemaakt wordt door een Duitser uit Beieren.

Met enige zekerheid valt te voorspellen dat we in 2016 nog steeds aan het kloten zijn met de Grieken. Het risico van een breuk is te groot en waar mogelijk zullen de Gyros brokjes tot 1 geheel worden gesmeed.

Merkel doet haar vermoeide poezelige voetjes in het badje van Griekse rode wijn en weet dat het goed is.

De Grieken halen onderwijl al hun spaarcenten van de bank om die te verstoppen in een groezelige sok. Het vertrouwen in een positief resultaat staat lager dan de ouzo in een borrelglaasje.

Merkel lust Grieks

Merkel wil Griekenland behouden voor de EU

 

Mark Dijsselbloem lijkt de vermoeide pias te zijn van de fratsen van Varoufakis die er genoegen in schijnt te scheppen zijn eigen volk mee de afgrond in te trekken.

De Grieken willen ‘de dure onenigheid vervangen met effectieve consensus’, zei hij. Schiet mij maar lek, dat is gewoon enorme onzin wat hij uitkraamt en lijkt nog slechter dan Google vertaal.

Griekenland had gewoon niet bij de Euro moeten komen.

Wat natuurlijk vreemd is, of eigenlijk ook weer niet, is de druk die de USA uitoefent. Die willen niet anders dan dat de Grieken niet uit de Euro stappen. De angst is groot dat de Grieken toenadering zoeken tot die landen die de USA niet als hun partner beschouwt. Poetin zal de Grieken met open armen ontvangen.

Eerlijk gezegd, mag hij ze wat mij betreft gratis en voor niks hebben.

 
Leave a Reply