Google+

Met mijn grote blote voeten op het koude zeil

Met mijn grote blote voeten

Ik heb geen zin om naar het werk te gaan.  We verhogen de aow- leeftijd gewoon even. We worden tenslotte steeds ouder. Met mijn grote blote voeten op het koude zeil.

Vandaag werd bekend dat we iets minder lang leven. Gek? Nee helemaal niet gek. Een griepgolfje in 2016 en hoppa de kwetsbare ouder legt het loodje.

Welke gek heeft verzonnen dat als je langer leeft je ook langer kan doorwerken? Klinklare onzin. Hoe ouder je wordt hoe brozer het lijf en de hersens worden.

Er wordt vanuit gegaan dat je lichamelijke en geestelijk gesteldheid ook langer goed blijft en dat je als een jonge God de slijptol blijft hanteren.

Natuurlijk zijn er mensen die met twee vingers in de neus tot hun 67ste vol kunnen deelnemen aan het arbeidsproces maar dat zijn uitzonderingen.

We worden zo oud door:

  • betere hygiënische omstandigheden
  • betere medische zorg
  • betere voeding

Klopt allemaal, maar die zeggen niks over de belastbaarheid van de mens op latere leeftijd.

Het is geen rationele soep die hier van te brouwen is.

Mensen moeten juist eerder gaan stoppen met werken, om dat, toch wel getergde lichaam, wat rust te gunnen voordat die rust permanent aanbreekt.

Hoe triest zijn die mensen die met het harnas aan zijn gestorven. Onder het werk dan wel in hun eerste pensioenjaar. Je hebt jaren betaald voor je pensioen en dan is het hoppa ineens voorbij.

Het stoppen met werken moet je niet alleen ophangen aan leeftijd maar verdient meer aandacht dan dat.

Het is vaak een individuele zaak die dan ook individueel moet worden aangepakt.

Hoe een variabel pensioenleeftijd vorm moet krijgen is niet aan Linkelinks maar aan knappe koppen die niet direct werken in opdracht van enige politieke partij.

Tja, dat wordt lastig maar wel een uitdaging.

Met mijn grote blote voeten op het koude zeil strompel ik naar het toilet. Nee, het is nog geen tijd het is  verdikkie middernacht. De plaspil doet zijn werk en weet mijn nachtrust verder weg te slopen.

Ik geen zin om op te staan!

met mijn grote blote voeten

met mijn grote blote voeten