Google+

Mijn stijl jouw stijl, geen stijl


Mijn stijl jouw stijl, geen stijl

 

Geenstijl Atom Feed

Vooropgesteld. De fik in de moskee, dat is natuurlijk een tamelijk bizarre uitspraak van PVV-stoethaspel Henk van Deún. Maar.

Nu mag voorzitter Yucel Aydemir van de Utrechtse ULU-toko een hallucinante woordenkots door het morele vergiet van de Volkskrant persen en daar krijgt een mens de rillingen van. 

"Als mensen bang zijn, is een grens overschreden." Ja Yucel, dat is dus het verhaal van de kip en het ay. Zo blijkt in Nederland zeventig procent van de mensen bang te zijn om van de sokken geblazen te worden en dan weet jij wel welke religie dan die angst inboezemt. Al die mensen die hun bek maar houden uit angst voor boze bebaardiërs, 92-jarige cabaretiers die onderwerpen vermijden, vrijdenkers die lek worden geprikt, oude vrouwtjes die de metro vermijden, mensen die drukke bijeenkomsten op De Dam laten schieten, jongelui die niet meer naar een rockconcert durven, mensen die bang zijn om te vliegen, complete pleinen en straten die zijn volgeplempt met Lego, cartoonisten die niet meer durven te tekenen (of niet meer kunnen omdat ze al afgeslacht zijn) en ondertussen (wijlen) politici die maar roepen dat die angst is aangepraat. Inderdaad Yucel, als mensen bang zijn, is een grens overschreden.

"Moslims en moskeebesturen incasseren veel, we hebben een olifantenhuid gekregen voor beledigingen." O gut wat is er sprake van islamofobie, racisme, fascisme, xenofobie en discriminatie in Nederland. Iedereen is racist en islamofoob, wat hebben wij moslims het toch moeilijk. Een discussie over normen en waarden en of het in het Westen eigenlijk wel normaal is dat we al die achterlijke regeltjes uit het jaar nul volgen, en jezelf een keertje afvragen of het wel okee is dat die mensen worden neergeknald uit naam van de profeet, of misschien een keer een discussie in de eigen gelederen over de islam? Nee joh. Islam is namelijk vrede. Islam is tolerant. Dat weet toch iedereen? Dat er overal ter wereld slachtoffers vallen is van iedereen de schuld behalve van de islam, want de islam is vrede, en de rest is islamofoob.

"Wij weten dat er vrijheid van meningsuiting is. Maar het gaat te ver als iemand iets roept dat een ander kan overhalen over te gaan tot geweld." Vrijheid van meningsuiting is een rekbaar begrip, maar goed, zinnige woorden uit de mond van Yucel. Het gaat te ver als iemand iets roept dat een ander kan overhalen over te gaan tot geweld. Laten we eens nadenken over een voorbeeld. Nou ja. Neem, zeg, puur willekeurig, een imam. Oproepen tot geweld tegen homo's, oproepen tot geweld tegen kafirs, oproepen tot het afreizen naar Syrië, oproepen tot vechten voor de profeet, oproepen tot de dood van Ayaan Hirsi Ali. Allemaal knakkers met namen als Fawaz, El Alami en Tunahan. Blijkt uit de feitencheck van de/het NRC ook nog eens dat 50 miljoen moslims gewelddadig willen doen. Gewoon niet doen. Stop ermee.

"Zeker in een tijd dat er geweld en bedreigingen plaatsvinden van moslims en moskeeën." Geweld is enorm sneu. Bedreigingen zijn enorm sneu. Jij-bakken zijn sneu. Een slachtofferrol is sneu. Calimero is sneu. Hopen op brand is sneu. Verf op een deur is sneu. Malloten op een dak van een school is sneu. Huilie huilie doen in de Volkskrant is sneu.

Author: Mosterd
Posted: January 16, 2018, 9:10 am

Viewing page 1 of 10|Next Page