Google+

Overvallers neerschieten mag

Overvallers neerschieten mag

Alles wat beweegt in en om je huis wat niet uitgenodigd is, mag je gewoon neerknallen. Als juweliersvrouw moet je goed voorbereid zijn op linkmiegels die nu eenmaal hebben gekozen voor een leven van weinig werken maar van veel stelen.
Moeten we medelijden hebben met dit soort van randdebielen of zijn ze vogelvrij omdat ze nu eenmaal de verkeerde plekken en het verkeerde beroep hebben gekozen.
 Juweliersvrouw Marina Sanders heeft te horen gekregen dat ze niet berecht wordt voor het doodschieten van de overvallers.
Mevrouw Sanders kan in ieder geval goed mikken. Zou ze misschien een schietcursus hebben gehad. Ze heeft goed gehandeld vanuit noodweer met een bijna Zwitserse precisie.
Ze had geen vergunning voor het wapen dat ze zo effectief wist te gebruiken. De familie van de overvallers vonden dat Marina niet had mogen schieten. In ieder geval niet doodschieten.
Schiet ze door de benen, schiet ze door de longen dat schakelt ze wel uit! Gaan ze toch door schiet dan nog maar een keertje.
De familie treurt omdat ook elke crimineel nu eenmaal ook familie heeft. Het voelt nogal vreemd als je opkomt voor een familielid die een brutale overval pleegde met veel geweld.
Het is moeilijk om je een voorstelling te maken van de situatie.
Iemand komt de winkel binnen en overvalt je man. Je pakt een pistool en schiet er eentje neer. Wat is dan de situatie? De andere overvaller dreigt je aan te vallen en pang je schiet ook hem neer.
Noodweer is er ter bescherming van de slachtoffers die in een korte tijd in een absolute hel zijn gekomen.
In de hel zijn geen wetten en geldt het recht van de sterkste.
One Response to “Overvallers neerschieten mag”

  1. Guus Peeters schreef:

    In een panieksituatie is de politie niet altijd in staat om te schieten om alleen te verwonden in plaats van te doden. En die zin er voor opgeleid (mag ik hopen). Volgens de uitspraak ging het om zelfverdediging. Lijkt me reden genoeg, ook al blijft voor de familie moeilijk te verteren dat zij hun zoon kwijt zijn. Hoe terecht het juridisch mag kloppen, het is merkwaardig dat haar man wel veroordeeld is voor verboden wapenbezit. Dat voelt raar aan, te meer omdat het niet de eerste keer is dat zij zijn overvallen en je bij een overval niet op de politie kunt rekenen (zonder daarmee de politie te verwijten).

Leave a Reply