wie is er bang voor Erdogan

Recep Erdogan pikt het niet vervolgen is de oplossing

Recep Erdogan pikt het niet

Bülent Tezcan lijkt het slachtoffer te worden van Erdogan. Bülent was niet erg slim en beledigde de Turkse president. Tezcan is een parlementslid van de oppositie. In Turkije is het gewoon dom als je de president beledigt en dat was nou net wat Tezcan heeft gedaan. hij noemde Erdogan een fascistische dictator. Je kan er van vinden wat je maar wilt maar het blijft een feit dat dit zeer beledigend kan overkomen. maar nee, Recep Erdogan pikt het niet

Tezcan deed zijn gewraakte uitspraak toen hij het had over de atmosfeer van angst in Turkije. Indien Erdogan in het gelijk wordt gesteld riskeert het parlementslid een gevangenisstraf van 4 jaar.

Voorlopig is hij nog niet aan de beurt want inmiddels liggen er 180 klachten ingediend door Erdogan. het gaat hier allemaal om belediging van de president.

Linkelinks vraagt zich af wat het nut is om zo aan de gang te gaan met al die klachten. Wat mij betreft kun je beter je energie gebruiken om het land te besturen. Hier in Nederland worden parlementsleden volgens mij continu beledigd. Het zou jaren duren om dit soort van zaken hier in Nederland aanhangig te maken.

Turkije zit in de hoek waar de klappen vallen. De weg naar Europa is verder weg dan ooit. Turkije lijkt geïsoleerd van de rest van west-Europa. Maar ja, wat hebben ze te verwachten van Europa? Levert het wat op als Turkije zou toetreden tot de EU?

Wellicht zijn ze beter af als ze niet toetreden.

De stemming hier in Nederland lijkt in het nadeel van de Turken te zijn. Engeland er uit betekent niet automatisch Turkije er in.  In Nederland zal eerst beter gecommuniceerd moeten worden over Turkije. Wat is daar eigenlijk aan de hand?

Wij hebben de wijsheid niet in pacht maar de Turken ook niet. Langzamerhand ontstaat er een beeld van Turkije als ware het een dictatuur.

Tja, en een dictatuur past niet binnen de EU want dat is een dictatuur op zichzelf.

 

wie is er bang voor Erdogan
wie is er bang voor Erdogan

 

 

 

 

Previous Post
heb een tante in Marokko
algemeen featured foute buitenlanders foute nederlanders Rets kletst

Heb een tante in Marokko en die komt niet meer

Next Post
sufferds
algemeen featured

Wat een sufferds middelvinger naaiers