image

Seks in bezemkast van gevangenis

Seks in bezemkast van gevangenis.

Seks in bezemkast van gevangenis.

Eigenlijk wel een typische titel voor een goedkope pornofilm. Niets is minder waar. In de gevangenis van Lelystad speelde zich deze heftige seks-scene af. Een vrouwelijke medewerker was daar samen met een gedetineerde in de bezemkast gekropen op de afdeling arbeid.  Niet om de schoonmaak-spullen te halen, nee, het ging hier meer om een “beurt” zoals u en ik dat in de volksmond plegen te noemen.

Zelf heb ik jaren in de gevangenis gewerkt en natuurlijk gebeuren daar dingen die eigenlijk niet mogen en kunnen. Dit akkefietje heb ik nog niet eerder gehoord al waren er wel zat indianen verhalen die in die richting wezen.

Relaties tussen gevangenispersoneel en gedetineerden zijn ten strengste verboden en de reden kan iedereen zelf ook wel bedenken. Je wordt chantabel en dat is vaak ook het enige doel die de gedetineerde heeft. Een soort van Romeo en Julia gevoel kan wat mij betreft in de prullenbak. Vrouwelijk personeel is vaak het doelwit van de gedetineerde. Ze pappen aan, zijn super vriendelijk maar achter je rug houden ze onderling wedstrijden hoever ze kunnen gaan. Ook worden de vrouwen een “stem”- onderwerp zoals op het songfestival. Punten worden toegekend aan de vrouwelijke bewaarders. Als vrouw heb je het echt vreselijk moeilijk in een mannen gevangenis. Seks in bezemkast.

Elk personeelslid, man of vrouw, staan altijd onder grote druk wat betreft de “bejegening” van gedetineerden. Zeker als je langere tijd met dezelfde groep te maken hebt. Er ontstaan “bondjes”  en emotionele banden. Ook weten de gedetineerden op verschillende manieren achter informatie te komen die je liever niet bij hun wilt hebben:

  • drugs gebruik
  • scheiding
  • adres
  • geaardheid in relatie tot burgerlijke status
  • schulden

Vaak wordt er binnen de gevangenis vrij lacherig over gedaan er wordt er te weinig aandacht besteed aan de kwetsbaarheid van het personeel.

Er zijn regels voor, maar dat wil niet zeggen dat ze regelmatig herhaald worden.

Door werkdruk, onervarenheid en personeelsgebrek worden de risico’s in relatie tot geweld en emotionele druk steeds hoger.

Veroordelen is heel gemakkelijk, kritisch beoordelen en kijken naar je organisatie kan helpen de risico’s sterk te verminderen.

Een verandering gebeurt niet in een “wip” al zal je in dit geval anders kunnen denken. Seks in bezemkast.

Tags: , , ,
Previous Post
E5D7E614-7123-419D-8D6D-97477AAE35D2
algemeen Economie featured Guus spuugt

Brexit alles nu duidelijk naar de EU

Next Post
knallend het nieuwe jaar in
Economie featured foute nederlanders Guus spuugt Politiek

Knallend het nieuwe jaar in