linkelinks kraakt

utrechtse krakers gekraakt

utrechtse krakers gekraakt

Het was nog lang onrustig in Utrecht. De krakers van Ubica ook wel de Ubicakrakers genoemd moesten het gisteren opnemen tegen de M.E.

Het gebouw werd met verfbommen en andere projectielen bewonderenswaardig verdedigd, maar tegen een dergelijke overmacht waren de dappere strijders niet bestand.

Krakers, wie kent ze nog? De anti kraakwet heeft ze min of meer vogelvrij gemaakt en dat is ook precies wat goed is. Dat gedoogde snotbeleid leidt alleen maar tot onbegrip bij burgers en zeker buitenlui.

Krakers moeten er weer wat voor doen. Je krijgt langzaam de indruk dat er studenten in zitten die worden gesponsord door een rijke papa. Met die sponsoring huren ze knokploegen in om te beantwoorden aan het beeld dat krakers nu ook eigenlijk moeten hebben. Hetzelfde als die zogenaamde hippiebandjes van vroeger met lang haar en keurige scheiding vergelijkbaar met de kleffe mannen in de catalogus van de Wehkamp uit die tijd. Menige homo was alleen maar door de catalogus een fervent besteller van te roze kleding. Natuurlijk hadden ze de illusie dat de bezorger wellicht er net zo zou uitzien als een model uit dat glossy afzetkrantje.

Maar goed, ik dwaal wel erg af.

linkelinks kraakt
linkelinks kraakt

Eigenlijk kwam de ME pas in actie nadat er brand was gesticht, spullen naar beneden werden gegooid met de intentie om iets te raken. Ook het naburige keurige stadhuis van Wolfsen moest het ontgelden. De muren werden beklad. Het is helaas niet bekend welke teksten er op waren gekladderd, je kan er hoogstens naar raden………

Een enkele kraker had zich vastgeketend met echt goed materiaal en niet met een Irma la Douce niemendalletje.

Volgens de politie was het een eitje om het pand binnen te gaan omdat de voordeur niet gebarricadeerd was. Toch wel een beetje vreemde strategie van de krakers. De vraag rijst nu op of de politie wel op het juiste adres heeft aangebeld.

En nu komt het …. de politie constateerde dat het gebouw wel in echt slechte staat was en de gemeente heeft een inspecteur gestuurd om het ” eigen vlees” te keuren. U weet vast de uitslag al.

Wie wil en mag nou in een woning huizen als dat te gevaarlijk is?

Een aantal jaren was het simpele antwoord ….KRAKERS natuurlijk.

Anno nu laten de huidige krakers zich misschien wel door een stukkie papier wel wegsturen en mompelen als excuus,” tja, wij wisten het ook niet!”.

Ik heb het gevoel dat ik de krakers te kort doe en dat is echt niet mijn bedoeling. Ik ben een absolute voorstander van kraken.

Kraak in Godsnaam al die lege gebouwen die staan te verpieteren terwijl echt duizenden arme studentjes en ander gespuis niet aan een onderdak kunnen komen.

Trouwens mijn beste vriend is zelfs een kraker.

 

 

Tags: , , , ,
Previous Post
Rutte_integriteit.JPG
featured foute nederlanders Politiek Verkiezingen Zorg

Rutte wil een integere partij

Next Post
Nederland_boevenvrij.JPG
featured Politiek

Nederland boeven vrij, boevenvrij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.