9979F2C3-4AC3-4C46-AC6B-82F448B31710

Vluchten kan niet meer

Vluchten kan niet meer

Vluchten kan niet meer

Het Griekse vluchtelingenkamp Moria is goeddeels uitgebrand. Maar in andere Griekse vluchtelingenkampen breekt ook regelmatig brand uit.

Moria is berekend op een krappe 3.000 vluchtelingen en er verbleven minstens 12.000 vluchtelingen. En door de erbarmelijke omstandigheden, zou een aangestoken brand door vluchtelingen zeer invoelbaar zijn, al kun je het er niet mee eens zijn dat de levens van zoveel mensen op het spel worden gezet. Vluchten kan niet meer.

 

Wat is de situatie? Europa wil geen vluchtelingen hebben van buiten de EU, ondanks dat er een vluchtelingenverdrag is, wat sinds het begin van de immigrantendiscussie nog steeds niet is opgezegd, maar evenmin wordt geëerbiedigd.

Diezelfde EU veroordeelt Hongarije terecht dat zij de grenzen hebben gesloten voor vluchtelingen en hen – mild geformuleerd – slecht behandelen. Maar zelf zijn die regeringsleiders geen haar beter. Wat, Europese waarden voor Polen en Hongarije? Zorg dan ook dat je zelf ‘waard’ bent om menselijk om te gaan met vluchtelingen. Geen asielprocedures van meerdere jaren. Geen slechte behandeling van vluchtelingen in een soort van strafkampen. Laat Italië en Griekenland niet aan hun lot over met al die vluchtelingen, los van de nodige geldtoezeggingen. Niks ‘waard(e)’! Vluchten kan niet meer.

 

Onze premier Rutte, die niet van vluchtelingen wil weten, is bang dat de heren Wilders (PVV) en Baudet (FvD) er garen bij spinnen. Jammer voor Griekenland, Italië, Spanje en Malta, vindt premier Rutte, dat zij aan de EU-grens liggen; kwestie van vette pech hebben. Solidariteit geldt voor hem tot de Nederlandse grens en niet verder.

En dan die Turkije-deal die niet heeft gefunctioneerd en – zoals vooraf te voorspellen – compleet failliet is.

 

Nu de brand bijna het hele Moria-kamp heeft verwoest, kunnen de regeringspartijen een prachtige deal sluiten. De 500 vluchtelingen die Nederland aan de UNHCR (United Nations High Commissioner for Refugees, de vluchtelingenorganisatie van de Verenigde Naties) had toegezegd om op te nemen, worden teruggebracht tot 400 en dan kunnen er opeens 100 vluchtelingen, waarvan 50 alleenstaande jongeren, uit Griekenland worden ondergebracht in Nederland. Een groot gebaar van onze regering, of is dit de overbekende sigaar uit eigen doos?

 

Het CDA en de ChristenUnie tonen hiermee wat hun Christelijke naastenliefde inhoudt. D66 loopt aan de leiband van de VVD. De heren Jetten (D66) en Segers (CU) vinden het geen mooie deal en hadden graag meer gedaan. Wat houdt jullie tegen? De PVV, Forum, de VVD?

En dan de heer Dijkhoff, VVD-fractievoorzitter in de 2e kamer, die met een glimlach in het NOS-journaal verkondigt dat er niets aan te doen is dat er ‘een paar rotte appels’ in kamp Moria brand stichten. Wie is hier ‘de rotte appel’?

 

Het is ten hemel schreiend dat dit onze volksvertegenwoordigers zijn, die elk invoelend vermogen met vluchtelingen ontberen, het geldende vluchtelingenverdrag niet willen hanteren. Hoe lang zouden de heren Rutte, Segers, Jetten, Dijkhoff en hun politieke vrienden en vriendinnen, maar ook de heren Wilders en Baudet, het uithouden als zij in zo’n veel te kleine camping met slecht sanitair, te weinig voedsel en drinken, geen medicijnen, etc. dit zouden moeten volhouden? Ze zouden er, begrijpelijk, getraumatiseerd uitkomen. Vooral veel oorlogsvluchtelingen gingen al getraumatiseerd die vluchtelingengevangeniskampen in, zonder enig uitzicht op een menselijke behandeling.

 

Dames en heren politici, u moest zich diep schamen voor deze koehandeldeal! Vluchten kan niet meer.

Auteur: Guus

Tags: , ,
Previous Post
17945237-A5C7-4592-942A-0855F30D6BA9
algemeen Economie featured foute nederlanders Gezondheid Guus spuugt Politiek

Waanzin van virus

Next Post
ABB975B1-5C3F-42F9-BBA3-182DD73468CA
algemeen Economie featured Gezondheid Guus spuugt Politiek

Chinezen als werkwoord of bevolkingsgroep

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.