17945237-A5C7-4592-942A-0855F30D6BA9

Waanzin van virus

Waanzin van virus

Waanzin van virus

Het Covid-19-virus – of aan welke naam je ook de voorkeur geeft – heeft inmiddels voor een grote splijtzwam gezorgd in de Nederlandse samenleving.

Natuurlijk hadden we al tweedelingen in het kwadraat; oud-rijk en jong-arm, alloch- en autochtonen, vrouwen en mannen, gekleurd en ongekleurd, pro- en anti-vaxxers, en zo kunnen we nog wel een tijd doorgaan. Ook richting politiek is er sprake van een tweedeling in voor- en tegenstanders van regering en oppositiepartijen, overheid, en wat inmiddels met een goed Nederlands woord wordt aangeduid als de ‘mainstream media’, de gangbare journalistiek. Waanzin van virus

Toch heeft het coronavirus voor een extra scheuring gezorgd. Was een grote meerderheid bij het uitbreken van wat we nu de 1e besmettingsgolf noemen, groot voorstander zich aan de overheidsmaatregelen te houden, en werden groepen die zich daarvan distantieerden als ‘onverantwoord’ gezien, nu lijkt het een sport je juist niet aan de maatregelen te houden. Een beetje zoals we met de snelheidsgrenzen op de weg omgaan.

Tegenstanders betogen dat er geen virus bestaat, dat overheden het verzonnen hebben om ons te knechten, dat Bill Gates het vaccin wil leveren om een chip in te brengen die ons als robotjes kan laten functioneren, dat de macht over ons dan bij een elite komt te liggen die een wereldwijd pedofiel netwerk beheert, dat het virus samenhangt met het 5G-netwerk, en dan ben ik ongetwijfeld niet volledig, want de creativiteit blijkt enorm groot. En vergeet niet een combinatie van de hierboven weergegeven redenen waardoor je slachtoffer bent. Waanzin van virus.

Want daar gaat het om. Wie zijn de slachtoffers? Mensen die coronaziek zijn of zijn geweest of zijn overleden? Welnee, de mensen die zich in hun vrijheid beperkt voelen door de overheidsmaatregelen! Zij zijn de slachtoffers en dus gedragen ze zich ook zo. Dus komen ze met al die complottheorieën die als viruswaarheid of compleettheorie worden verkocht. Maar zoals de naam al zegt, het is een theorie zonder basis en niets meer.

Vanzelfsprekend herken ik ook wel dat de consequentheid van de overheidsmaatregelen sterk is afgenomen en, mede door de steeds grotere roep om verfijning, er meer onbegrijpelijke tegenstellingen naar voren komen. Laatste voorbeeld; de Staphorster kerk die ‘binnen de regels’ 3 diensten van 600 personen organiseert, terwijl elders het gezonde verstand zegeviert. Waanzin van virus

Ook blijkt de regering te luisteren naar wat in de samenleving leeft, en dat begon al met de scholen die destijds niet dicht gingen vanwege de bewezen zeer beperkte risico’s, maar omdat leerkrachten en ouders dat wilden.

Toch rechtvaardigt die wirwar aan maatregelen niet om er lichtzinnig mee om te gaan. Virusontkenners of -relativeerders laden een grote verantwoordelijkheid op zich door de maatregelen niet te hanteren. En zeggen dat er meer doden vallen bij een gebruikelijk griepvirus is de vraag. De gemiddelde oversterfte (=hoger aantal dan gemiddelde aantal sterfgevallen) over de afgelopen 5 griepepidemieën is ± 6.500 mensen; het totaal aantal covid-doden komt tot nog toe in ongeveer dezelfde aantallen  (niet iedere overledene is getest op corona dus aantal corona-doden kan hoger liggen). Maar daar moet wel bij worden bedacht dat een gewoon (?) griepvirus ‘vanzelf’ uitdooft en dat de besmettelijkheid van het coronavirus zorgt voor een permanente epidemie.

Hoe begrijpelijk het is dat de maatregelen moeilijk zijn en hoeveel beter de zorg met medicijnen de effecten van het coronavirus kan verminderen, negeren van het virus zorgt voor meer overledenen en grotere economische schade voor (éénmens)bedrijven en werkgelegenheid voor velen. Een ommezwaai van de ontkenners en complottheoretici valt niet te verwachten, dus is er een nieuw virus bijgekomen: het Splijtzwamvirus!

Auteur: Guus

 

Previous Post
1EC99780-226D-4E64-857E-F350AE4BB75B
algemeen Economie featured foute buitenlanders Guus spuugt Politiek

Stilte voor de Brexitstorm

Next Post
9979F2C3-4AC3-4C46-AC6B-82F448B31710
algemeen Economie featured foute nederlanders Guus spuugt Politiek

Vluchten kan niet meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.