Google+

Wilders cartoonwedstrijd

Wilders cartoonwedstrijd

De heer Wilders heeft zijn cartoonwedstrijd afgelast. Voor mij het eerste verstandige dat deze politicus ooit heeft gedaan. Eerlijk gezegd had ik dat niet verwacht, gezien de beoogde internationale commotie die zijn ‘tekenwedstrijd’ moest opleveren. En waar is deze stripfiguur anders op uit dat haat zaaien, doodsbedreigingen incasseren en – als hij in een milde bui is – deining veroorzaken onder de noemer van ‘vrijheid van meningsuiting’.

Kaaskop

Toch speelt er iets anders een rol. In Pakistan is de onrust, met zijn massale demonstraties tegen alles wat Nederlands is, onbeheersbaar groot geworden. Het wachten was dan ook tot de 1e kaaskop zou worden gelynched door alleen al de aankondiging van de cartoonwedstrijd van de heer Wilders. 

Naar nu blijkt heeft de Centraalstation-messensteker in zijn terroristische motivatie ook de actie van de heer Wilders genoemd. Weliswaar geen kaaskop, maar helaas zijn twee Amerikanen onschuldige slachtoffers geworden. 

Mocht er iemand overlijden door zijn cartooncompetitie dan zou de heer Wilders een gigantisch probleem hebben. Dàt is de reden voor afgelasting van de wedstrijd en niet al die doodsbedreigingen die hij ontvangt. 

Verantwoordelijkheid

Makkelijk betoogt hij dat de dader van de steekpartij verantwoordelijk is en blijft. Van ‘mede-plicht-igheid’ wil de heer Wilders niet weten, laat staan van verantwoordelijkheid. En met al zijn beveiliging kan hij zich deze vernederende ‘vrijheid van meningsuiting’ permitteren, maar dat gold niet die twee Amerikanen of eventuele andere slachtoffers.

Persoonlijke beveiliging

De huidige Nederlandse coalitieregering betaalt liever een krappe twee miljard aan buitenlandse beleggers – die daar kennelijk, zoals uit onderzoek van de NOS blijkt, niet op zitten te wachten – dan de heer Wilders in zijn perverse vrijheid van meningsuiting, ten koste van hele bevolkingsgroepen, ook maar een strobreed in de weg te leggen. Dat kan zonder kosten en levert zelfs een kostenbesparing op door geen persoonlijke beveiliging meer te hoeven betalen. En voor alle Nederlanders in Pakistan is zo’n beveiliging onmogelijk te bekostigen.

Goede omgangsvormen

Op scholen proberen we kinderen en pubers te leren wat goede omgangsvormen zijn, geen individuele of gezamenlijke, verbale of fysieke agressie tegen de zwakste(n) in een groep, geen vernederingen en beledigingen tegen bijvoorbeeld LHBTI’s en Joden en Moslims, geen wraakporno op social media, maar ook deze regering gedoogd nog steeds agressie, vernederingen, beledigingen die de heer Wilders zich mag permitteren jegens onder andere Polen, Moslima’s en Moslims, Marokkanen en vluchtelingen.

Daarmee vormt deze regering een ‘karikatuur’ van de democratie en de heer Wilders een gevaarlijke ‘tekening’ van hoe het niet moet, reden waarom wij zijn negatieve en onvrije uitingen van haat en discriminatie moeten ‘strippen’.

cartoonwedstrijd
Leave a Reply