Google+

Je wordt er ziek van

Je wordt er ziek van

Je wordt er ziek van. Lekker wakker worden vandaag. Premies voor je ziektekosten gaan met 10 procent omhoog. Wat een labbekakken. Je weet van gekkigheid niet meer waar je het moet zoeken. Hoppend van de ene borgverzekeraar naar de ander, doodziek wordt je er van.

Schippers zegt van alles maar doet geen ruk. De enige ruk die zij nog geeft is een ruk aan het galgentouw. Weten ze wel hoe zwaar sommigen het hebben? De reacties zijn voorspelbaar van de heren van list en bedrog. Samson staat er weer bij als een koele kikker die eigenlijk niet weet in welk water hij nu weer in gaat duiken. Geeft niet, verzuipen doet hij toch wel.

Tja, vertelt hij bijna lachend. ” Als de zorgkosten omhoog gaan, dan gaan de premies ook omhoog”. We hebben een prachtig stelsel en als we dat zo willen houden dan zullen we meer moeten gaan betalen”.  Is die man van de pot gerukt? Ik snap het al hij kan dat luizige tientje met zijn ogen dicht uit zijn neus pulken. Hij haast zich te zeggen dat de mensen aan de “onderkant” er helemaal niets op achteruitgaan, daar hebben we de zorgtoeslag voor. Ja lekker, je zou bijna wensen dat je tot die groep zou behoren. Ik vraag me af of door de verhoging van de premies de drempel om in aanmerking te komen voor zorgtoeslag navenant verlaagd wordt…. tja en wie betaalt die toeslag. Volgens mij iedereen die de premieverhoging wel moet ophoesten.

Een kwestie van solidariteit, klopt.

Zijlstra, lachte het probleem helemaal weg met zijn VVD geneuzel. We moesten niet zeuren, dingen worden duurder en dan kan dus ook de zorgpremie omhoog. Hij maakt de journalist duidelijk dat hij hoopt dat hij niet elke keer iets moet verantwoorden als het wat tegenzit. Hij ziet de mensen niet als er een meevallertje is.  Hahhahha, welke meevaller?

Samson likt nog eens aan mijn linkeroor en haast zich te vertellen dat de premie-verhoging vorig jaar lager uitviel.

“We hadden dus toen een meevallertje”, zegt hij glimlachend. Pijn in mijn buik krijg je er van, stop ermee Samson, ga met pensioen of ga walvissen redden.

Je wordt er ziek van

Je wordt er ziek van

 
Leave a Reply