Zie ginds gaat een stoomboot

Zie ginds gaat een stoomboot

Zie ginds gaat een stoomboot

Zie ginds gaat een stoomboot.

Het heeeeerlijk feestje is gekomen? Nou, nee, een feestje is het allang niet meer. Wanneer gaat die rottige Sinterklaas nou eens eindelijk met pensioen, we hebben toch een pensioenakkoord? Mogelijk kunnen we de korting op zijn pensioen ongedaan maken, als hij dan maar echt gaat! Dan zijn we ook helemaal van die ZwartePieten-discussie af.

 

De felheid en inmiddels grof geweld past niet bij een kinderfeest. En dat we internationaal fors te kijk staan met onze gekoesterde ‘black face’, interesseert de volwassenen die krampachtig en halsstarrig aan ‘zwarte’ piet vasthouden niet. Doorgaan tot het bittere, in plaats van zoete, eind lijkt hun parool. Die kinderen interesseert het in het geheel niet, hoe die piet eruit ziet. Zie ginds gaat een stoomboot.

 

Het enige wat ‘Blokkeerfriezen’ hebben opgeleverd is een beschadiging op de vrije meningsuiting en een nieuw Nederlands (naam)woord. Wat ze hebben gedaan is verwerpelijk, zoals de rechter ook heeft vastgesteld. Geen reden, voor de voorstanders van deze schadelijke actie, om het roer ook maar enigszins bij te stellen.

 

Dit jaar de bestorming van een locatie waar mensen van Kick Out Zwarte Piet gelukkig niet tot echte ongelukken heeft geleid, maar de oproepuitnodiging van de heer John van Zweden (sponsor Sinterklaasintocht Den Haag, behang- en woninginrichtingsondernemer) met vermelding van de locatie heeft goed gevolg gevonden; hij kan trots zijn. Dat hij het zo niet had bedoeld, zoals hij achteraf verklaarde, snijdt weinig ‘behang’ gezien de historie van deze aanhanger van de harde kern van FC Den Haag als (minder) goede bekende van de politie.

 

Resultaat een beschadigd gebouw, vernielde auto’s van KOZP-aanhangers, ontkenning van het grondrecht van vereniging en vergadering, maar vooral ook de angst bij deze belaagde KOZP-aanhangers (in een gebouw waar ruiten worden ingeslagen en je geen kant op kunt). Vier mannen en een jongen van dertien (?!) heeft de politie aangehouden wegens openlijke geweldpleging en poging tot brandstichting. Zie ginds gaat een stoomboot

 

En bericht gezien, waarin aanhangers van zwarte piet deze actie hebben veroordeeld? Al weet ik dat ‘wie zwijgt stemt toe’ niet altijd opgaat. Zie hier de balans van een kinderfeestje!

 

In een eerdere werkkring maakte een leidinggevende naar een Surinaamse elk jaar een ‘grap’ als hij opmerkingen maakte in de trant van ‘Hé, zwarte piet’, ‘jij hoeft je niet meer te sminken’, etc. Ook elk jaar gaf zij aan dat zij dat niet grappig vond. Maar het 5e jaar diende zij een klacht in. Een gesprek volgde, de leidinggevende had het zo niet bedoeld, maar als grapje. Wat een humor om elk jaar de niet originele belediging te uiten. Niet zo bedoeld, maar met de ontvanger wordt geen rekening gehouden. Daar zit de kern van het probleem; het gaat er niet om hoe het is bedoeld (ego), maar hoe het wordt ontvangen. Als je daar geen rekening mee wil houden, dan ontken je die ander.

 

Anders gezegd; het gaat totaal niet om de zwarte kleur, maar om wat die vertegenwoordigt. En dat is genoegzaam bekend, zodat aan ontkennen niet meer wordt ontkomen.

En als bij de tijdelijk stilgelegde voetbalwedstrijd Den Bosch-Excelsior ook luidkeels ‘zwarte piet’ wordt gescandeerd, dan is het niet meer vol te houden dat zwarte piet niets met discriminatie te maken heeft.

 

Met de invoering van het nieuwe politiewapen kan er volgend jaar worden gezongen ‘Zie ginds komt de stroomstoot…’. En voor de verstoorders van vereniging en vergadering en/of de vrije meningsuiting kan als passende straf gelden dat zij volgend jaar meedoen in de Sinterklaasintocht als ‘reetveegpieten’; scheelt maar één lettertje maar maakt een wereld van verschil.

Zie ginds gaat een stoomboot

 

Tags: , , ,
Previous Post
Brexit
algemeen artikelen featured foute buitenlanders Guus spuugt

Wat is de toekomst van de Brexit

Next Post
Brexit
algemeen De Biechtstoel featured Guus spuugt Politiek

Democratie en Brexit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.