31590DA9-AF22-440F-9292-C25F91C2ABC9

10 Favoriete Horrorfilms (#10 en 9)

10 Favoriete Horrorfilms (#10 en 9)

In dit artikel ga ik het hebben over horrorfilms. Niet zomaar horrorfilms, maar mijn 10 favoriete horrorfilms. Over deze lijst maak ik meerdere artikelen. In dit artikel behandel ik alleen de nummers 9 en 10 van de lijst. Afgelopen jaren zijn er verschrikkelijk enge horrorfilms gemaakt, maar ook de oudere films zijn nog steeds erg eng. Van welke film kreeg jij nachtmerries?

10. The Exorcist (1973)

Deze film is al bijna 50 jaar oud. Nog steeds is dit een hele goede horrorfilm. De film start in het noorden van Irak, waar tijdens opgravingen een beeldje wordt gevonden. Op hetzelfde moment wordt in Georgetown actrice Chris McNeil opgeschrikt door rare geluiden in de kamer van haar twaalfjarig dochtertje Regan. Het meisje ligt te schokken op het bed en kan haarzelf niet onder controle houden. Chris en Regan weten niet welke afschuwelijke dingen hen nog te wachten staan. Er moet zelfs een duiveluitbanner aan te pas komen om het meisje te redden.

Deze film werd zo eng gevonden dat de film lange tijd verboden was in het Verenigd Koninkrijk. Pas in 2001 werd de film daar voor het eerst op televisie uitgezonden. Wat nog angstaanjagender is dat de rol van doktersassistent werd gespeeld door Paul Bateson. Bateson werd in 1979 veroordeeld voor 20 jaar cel wegens het plegen van een lugubere moord. Zelf beweert hij meerdere afschuwelijke moorden te hebben gepleegd.

Tijdens de opnames  brandde de complete set af nadat een duif de stoppenkast invloog. Griezelig genoeg bleef Regans kamer helemaal schadevrij.

Om de rust terug te laten keren, werd een priester ingehuurd om de productie te zegenen. Dat heeft weinig geholpen: negen mensen die gelinkt konden worden aan de film stierven tijdens of kort na de opnames.

Cast: Max von Sydow, Jason Miller en Ellen Burstyn.

9. What Lies Beneath (2000)

Sinds Claire Spencer en haar man Norman Spencer in het huis van Norman’s overleden vader wonen gebeuren er rare dingen. Claire raakt verward. Een tijdje geleden was ze betrokken bij een auto-ongeluk,¬†hun dochter is net uit huis gegaan en nu ziet en hoort ze dingen waarvan anderen schijnbaar niets merken. Ze weet niet of ze gek is geworden of dat er heel andere dingen aan de hand zijn. Het wordt erger wanneer de buurvrouw ineens verdwenen is. Deze film heeft een aantal geweldige jump scares (schrikmomenten). Daarom staat deze film ook op nummer 9. Dus als je een slapeloze nacht wil kijk dan deze film.

Cast: Harrison Ford, Michelle Pfeiffer en Diana Scarwid

 

Previous Post
EBF60BD8-DE6F-496D-8A3D-FA068D5781EC
algemeen De Biechtstoel featured foute nederlanders Gezondheid Politiek Rets kletst

Bekentenissen van Ab

Next Post
E7B9FEE8-48BC-4521-A74A-B64C46C17E3E
algemeen Economie featured foute nederlanders Guus spuugt

Bestuursstructuurvernieuwing voor dummies