Overvolle_klassen.jpg

Aantal leerlingen basis onderwijs kan omlaag

Aantal leerlingen basis onderwijs kan omlaag

Kom politiek grijp je kans en zorg dat het onderwijs kwalitatief met sprongen omhoog gaat. Nu dat steeds meer basisscholen zogenaamde bijzondere kinderen ook dienen te begeleiden wordt het helder dat docenten een pokkebaan hebben. Meer dan 28 leerlingen met onder hen telkens meer ADHD en ander aanverwante stuiterproblemen. De zogenaamde Ritalinklassen blinken uit in hun hoge Spongebob gehalte. Na het verplicht bekijken van deze serie, kun je niet anders dan ADHD worden. De schreeuwende spons tergt elke seconde de jeugdige kijkers met een niet te versmaden hoge aantal decibels. Het zou verboden moeten worden net als de reclame van sigaretten. Spongebob lijkt direct gesponsord te worden door de farmaceutische industrie die hun kalmeringstabletten omzet met sprongen zien stijgen.

Linkelinks dwaalt af maar was op weg om u uit te leggen dat er op de NOS.nl is te lezen dat er opnieuw minder banen in het onderwijs zijn.

Mooi toch, het aantal leerlingen loopt terug omdat er stomweg minder kinderen geboren worden.

Grijp je kans dus om de hoge aantallen leerlingen die gepropt worden in een op het randje arbotechnische aanvaarde ruimte.  Elke ochtend zie ik de meester van nog geen 22 hulpeloos in de rondte kijken terwijl het grote digibord angstig vertelt wat vandaag de bedoeling is. De studie voor deze paboBobben is niet gericht op het aantal leerlingen die je moet kunnen bedienen maar op de kwaliteit van je lesgeven.

Geloof me de kwaliteit van zijn onderwijs spoelt weg met het zweet wat zich vormt in de akelige holtes van deze jongeman die niks liever wilt dan vanavond een heerlijk wijntje naar binnen  klokken wellicht met een blowtje.

Niets is minder waar, naast de 28 leerlingen heeft hij minimaal nog 56 andere veeleisende ouders die vinden dat hun kind beter verdient. Vervolgens verwacht de werkgever dat je aan die verwachtingen kan voldoen en dat je geleuter over het hebben van “geen homogene” klas thuishoort in de theoretische blaatverhalen van je docent didactiek. Als je dan ook nog Linkelinks als 1 van de ouders tegenkomt dan heb je gewoon botte pech. De tien die het kleine linkselinkje kreeg voor zijn spellingsoefening was om te huilen. De groene krullen omarmden wel 80 spellingfouten als ware het de nog enige pogingen van verzet.

We moeten onze docenten, meesters, juffen, leraren en andere begeleiders en opvoeders meer tegemoet komen. Zorg dat die klassen kleiner worden, reken jezelf niet rijk door de “zwakkere” leerlingen als vulling te gebruiken.

 

Tags: , , , , , ,
Previous Post
Ismo_is_niet_mooi.jpg
algemeen featured foute nederlanders

Ismo is een homo

Next Post
Polen_hotel.jpg
algemeen featured foute nederlanders

Polenhotel echt niet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.