Benzineprijzen vogelvrij, mijn neus

Benzineprijzen vogelvrij

 

Het is maar waar je gaat tanken. Een beetje zoektocht levert grote verschillen op.

Niks nieuws en schijnbaar ook volledig legitiem,

vogelvrij

 

Op snelwegen liggen de prijzen al gauw 6 tot 8 eurocent hoger.

Als Nederlander heb ik het recht om te mogen mopperen. Hier vlakbij mijn Vinex wijkje heeft de Shell een prachtige pomp die nu al een week of 2 op 1.40.9 (dieselbenzine) staat. Bijna 1 euro 41. Echt volkomen belachelijk omdat dat bijna de prijs is die op de snelweg voor diesel moet worden neergeteld. Deze pomp maakt ook nog melding van de immer scherpe prijs die het hanteert. Maak van immer nimmer en je komt een eind in de goede richting.

Ik weet niet of  we belazerd worden, maar dat kwartje van Kok  afschaffen zal geen zin hebben als benzine monopolisten hun prijzen kunstmatig weer opdrijven naar het zelfde niveau.

Het voelt niet goed dat er zulke verschillen bestaan. Er is geen aanwijsbaar verschil in service of extraatjes. De benzine ruikt hetzelfde. De man achter de kassa heeft dezelfde vinex-hypotheek en aan klandizie ontbreekt het niet.

Ook in dit tankstation moet ik in een rij staan en word ik geacht te luisteren naar het verplichte reclamespotje van de kassamevrouw, meneer.

De stimorol is vandaag in de aanbieding, de tweede voor de helft van de prijs. Op een 60 liter tank diesel heb ik al een slordige 3 euro 60 meer betaald dan eenzelfde tankstation bij Overvecht.

Airmiles meneer? Nee, dank je.  Hoeveel stimorol krijg je voor 3 euro 60?

Oude mopperkont, je kan toch gewoon naar een ander tankstation rijden?

Ja dat kan, maar dat is toch eigenlijk belachelijk? Je gaat dus verder rijden om goedkoper uit te zijn. Ook dat kost benzine.

Maar goed, ik tank daar niet meer. Ik haat 1.40.

Een vrije markt-economie je kan mijn rug op.  Volgens mij zijn het gewoon onderlinge prijsafspraken.

Previous Post

Breek me de bek niet open.

Next Post

No-issue partij heeft de toekomst

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.