Priesters_en_misbruik.JPG

Britse priester bekent misbruik

Britse priester bekent misbruik

Francis Paul Cullen heeft 15 jaar celgekregen voor het misbruiken van zeven kinderen. Francis is een priester van 85 jaar en zal dus vastzitten tot zijn honderdste.
De misbruik speelde zich af tussen 1957 tot 1991. Nadat hij 21 gevallen in Derby had bekend nam de toen nog jongere priester de benen. Pas na twintig jaar werd hij opgepakt in Tenerife.
Er ligt nu ook een aanvraag dat deze heer uit het priesterschap wordt gezet. 
Ongelooflijk dat deze priester zich zo lang verscholen heeft kunnen houden. Het leed door hem aangedaan, aan toen nog jonge kinderen die nu dik in de twintig dan wel begin dertig zijn, is werkelijk bizar te noemen.
De macht van de priesters is al in vele artikelen benoemd en ook de paus heeft zelf ook acties ondernomen om het kaf van het koren te scheiden. 
Reken maar dat veel priesters de dans ontsprongen zijn en dat de nu bekende gevallen het topje van de ijsberg zijn. Persoonlijk kom ik nog uit een tijd dat er een soort van blindelings vertrouwen was door ouders naar priesters, dokters, leraren en andere gewone mensen. Nou ja gewoon? In elk beroepsgroep komt misbruik voor, maar je ziet dat waar macht en soms ook mystiek een grote rol speelt, misbruik meer voorkomt. De priester die op het ene moment de stervende begeleidt en het volgende moment het koormeisje onzedelijk betast. 
Misbruik door groepsleiders in tehuizen en andere opvang zijn voor iedereen bekend. Hoe bizar wil je het hebben? Misbruik van jonge meiden in een en opvanghuis voor mishandelde kinderen. Lastig maar zeker waar is het dat het vaak mannen zijn die zich te goed doen aan de kwetsbaarheid van anderen dan wel vanuit macht hun lusten botvieren. Niet goed te praten en het is maar goed dat u en ik kunnen zeggen dat wij dat nooit zullen doen.
 
 
Previous Post

Obama perkt macht NSA in

Next Post
Wilders_struikelt_iver_marokkanen.JPG
featured Politiek

wilders struikelt over marokkanen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.