Crisis dwingt tot sjopgedrag

De laatste oliebollen zijn geteld. Het illegale vuurwerk ligt te drogen boven de open haard. Nu met de crisis dien je goed te zoeken naar de juiste aanbiedingen. Ik wil geen cent teveel te betalen voor wat dan ook. Eerst ga ik naar www.dajomarkt.nl en koop een staatslot voor 12 euro …kijk is toch weer een euro bespaard. Dan druk ik op diezelfde website op de banner van bolpuntcom en hoppa ik ontvang daar zelf weer een percentage op. Dajo ja zal wel daan en jopie zijn.  De hele dag gespeurd naar een nieuwe aanbieder voor groene stroom Nuon trakteerde me op een extra rekening van 170 euro en een verhoging van mijn maandbedrag. Wat ,moet ik met mijn lijfrente die nog niet vrijkomt? Kassa heeft daar vast wel iets over. Hoe kan ik een Ipad kopen voor weinig?

Waar koop ik mijn kerstboom eerst wat kopen bij Ikea en dan een kerstboom krijgen voor een euro. Wat een slim idee van Ikea. Mijn oliebollen gekocht bij Overvecht. Extra poedersuiker gevraagd, scheelt weer wat geld. Het sneeuwt het is ijskoud. Zal ik eerst wat verkopen  dan heb ik wel geld. De verwarming wat lager gezet, mijn kinderen teleugesteld naar bed met maar 1 spelletje voor de Xbox. Het is koud en nat, als in een droom belanden we bij the wall. De auto geparkeerd op het parkeerdak, ook dat kost geld. Ik kijk mijn vrouw aan, ze knikt en we stappen uit.

Draaideur door en roltrap af. Als in een droom belanden we in Saturn. Dat is pas een crisiswinkel. Alles is hier goedkoper en toch kom je nog armer thuis. Ik hou me in en knijp in mijn achterzak. Ik voel mijn protemonnnaie,leeg en toch gevuld. Gevuld met plastic rommel en een digitaal tegoed van 2000 euro. Wat een veilig gevoel tijdens deze crisis. We staan stil bij een sony flatscreen 3 d. Kijk dat heb ik nou altijd al willen hebben. Als beste koop getest. Wat is er niet mooier dan een avondje “brillen” en gillen.

Voordat ik het besef ben ik met de verkoper in onderhandeling, logisch want hij wil wat verkopen. Zitten er brillen bij vraagt mijn vrouw. Nee, helaas die kosten nog eens 100 euro de stuk, maar dan heb je ook een echte dynamische niet statische bril die in 30 minuten is opgeladen.  Koopje dus, alleen een avondje met zijn zevenen gaan driedeeen wordt dan wel erg duur. Ik heb het vermoeden dat het geleende exemplaar uit de Efteling niet te ergelijken is met het brilletje van de Sony.

Tien minuten later sta ik 1500 euro lichter buiten.

Ik kon die blueray 3d dvd-speler niet laten staan. Als we de streepjes code plus aankoopbon opsturen krijgen we ook nog gratis een dvd thuisgestuurd. Het  is crisis en dat zullen we merken ook.

 

Previous Post

Beschermd: Ipad2 voor 10 euro is dat mogelijk?

Next Post

Welke invloed heeft de europese crisis op de VS

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.