Dure medicijnen beboeten, pak dat tuig

Dure medicijnen beboeten

De macht van de industrie kent geen grenzen. Gelukkig dat de politiek nu wil ingrijpen.

De gezondheidscriminelen, vullen hun zakken over de ruggen van zieken.  Medicijnen worden veel te hoog geprijsd met het risico dat ze uit het verzekeringspakket vallen. Patienten vallen dan ook letterlijk om.

Maar helpen boetes wel? Is het niet een milde vorm van “straf” terwijl we het eigenlijk gewoon over een vorm van criminaliteit hebben? Ik weet het niet, maar het voelt niet goed.

Van criminelen in de gevangenis bestaat het beeld dat ze in een hotel zitten, maar hoe zit het dan met de “criminelen”  die gewoon vrij rondlopen en dagelijks slachtoffers maken vanwegen hun gretigheid naar geld.

De pillen industrie lijkt zelf ziek te zijn geworden van zijn eigen libido en staat ver weg van het nobele streven om “goed” te doen. Logisch dat ook zij hun geld moeten verdienen, maar het kunstmatig opkrikken van prijzen is ongepast en dient ook gewoon bestraft te worden.

Waar de grenzen komen te liggen en hoe je dat borgt, is een vraag apart. In sommige opzichten lijkt de politiek nogal hypocriet om te gaan met zijn eigen kunstmatig opgekrikte belastingen en toeslagen.

Een toetsing in wat iets waard is en wat je kan vorderen van je burgers zou nog eens vervelend kunnen aflopen voor onze bestuurders.

Is een benzineprijs reeel? De pomphouder speelt en de politiek speelt met centen van de belastingbetaler.

De prijzen van tabak en alcohol zijn fiks opdgedreven onder het mom van gezondheid, maar raken direct de vrijheid van de burger en zijn normen en waarden. Ik ben trouwens een niet-roker.

Wie controleert de “winst” die wordt behaald door deze bijna ethische ingrepen?

Bemoeizucht van de overheid slaat soms door zonder dat de burger er ook maar 1 cent beter van wordt. De extra belastingen lijken niet terug te vloeien naar die burgers die dat nodig hebben.

Kort gezegd dure medicijnen, controleer die goed, maar hou ook je eigen huis in de gaten.

Tags:
Previous Post

Nederland staat leeg

Next Post

Sap wil meer kansen voor iedereen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.