europese eenheid ligt op straat

grieken ook bij linkelinksEuropese eenheid verdeeld

De Europese eenheid lijkt ver te zoeken. De eenwording lijkt een straf. De Grieken er uit.

Van Maxim mag het. Griekenland er uit. Natuurlijk liever niet, maar de onoverkomelijke bezwaren hoor je nu weer wat minder.

Het zal even pijn doen, maar de recessie zit er al zo diep in, dat we dat ook wel aankunnen.

Linkelinks heeft zijn taalcursus Grieks maar weer aan de wilgen gehangen.

 

Iedereen kijkt wat de Grieken gaan doen. De Grieken opgejaagd en achtervolgd. Een volk komt alleen maar in opstand als er zaken aan hun gevraagd worden die onmenselijk zijn.

Na jaren van “verwennerij” komt nu de afrekening. Je grote broers dwingen je tot maatregelen die maatschappelijke onrust veroorzaken.

Vind je het gek dat ze verlangen naar hun oude muntsoort. Jammer alleen dat dat geen garantie geeft voor een betere situatie. Ijsland was ook failliet, maar leeft nog steeds.

Als Griekenland er uit stapt dan zal Spanje snel  volgen en anders ik wel. Lekker op vakantie naar Griekenland, de mensen weer ouderwets blij en op pensioen met hun 50ste? De europese eenheid verder afgeslankt verder.

Gewoon weer euro’s inwisselen voor een paar miljoen griekse schelpjes. De europese eenheid op zijn retour?

De tegenstellingen in de verschillende eurolanden worden telkens groter en het lijkt wel of niemand zijn vingers wil branden. We moeten verenigd blijven, maar waarom?

griekse neergang
grieken willen uit de eenheid?

Begrijp me goed ik ben blij met de Eur0 gewoon 1 muntsoort. Lekker makkelijk.

Kunnen we niet gewoon één muntsoort houden of ben je dan ook dan meteen verenigd en dien je je te houden aan de meest zware eisen?

Ik had het idee dat alle landen lid wilden worden en nu lopen ze gillend weg.

Ergens moet iets mis zijn gegaan, was de ballotage- commissie wel in orde?

Als we nu een referendum zouden houden denk ik dat de meest europese landen  zouden kiezen voor iets anders dan lidmaatschap.

Europa lijkt net zo verdeeld als de landen zelf. Politiek verscheurd, onduidelijke leiders zwalkend van links naar rechts.

Eigenlijk hebben we geen leiders, alleen nog maar volgers, maar wie ze volgen is onduidelijk.

Ik heb medelijden met de Grieken, die hun land weer moeten schoonvegen voor de komende zomermaanden.

Ze verdienen beter, meer respect al was het maar door de geschiedenis, de mythologie. Zeus en Wodan goden die het tij misschien nog kunnen keren of is het alleen de Sirene die nog te horen is?

Wat kost meer, de Grieken er uit of de Grieken er in laten met wat meer coulance?

De trein rijdt. De Grieken waren ingestapt, laat ze de rit maar uitzitten.

Nog even en duitsland gaat alleen verder. De economie draait daar weer best goed. Ze hebben de anderen niet nodig en eigenlijk willen de anderen niet meer.

Misschien is het beter als we ons aansluiten bij de Dollar. Een groot V.S.E. (verenigde staten europa)

Natuurlijk onzin, maar net zo’n onzin als je denkt dat je europa kunt omtoveren tot een eenheid op straffe des vertreks.

Natuurlijk dien je je te houden aan de regels en plichten die verbonden zijn aan het lidmaatschap, maar het zijn juist die regels en plichten die de leden nu niet kunnen waarmaken. In ieder geval niet snel.

Elk land heeft zijn eigen identiteit, zijn eigen cultuur, zijn eigen ambtenarij en nog veel meer zijn eigen trots.

Op micro-niveau hebben we het over een vorm van schuldsanering en ook dat kost veel werk omdat voor elkaar te krijgen. Je duikt in iemands prive en dat geeft gewoon weerstand.

Als je een eenheid wilt zijn dan dien je de pijn met zijn allen te dragen en neem van mij aan dat als de recessie zich nog verder doortrekt dat ik ook ga roepen dat de europese eenheid een sprookje is. Zeker als ze gaan komen aan mijn pensioen en mijn hypotheek!

 

 

 

Previous Post
Gezondheid Politiek

niet zwemmen

Next Post

Maak me rijk 2

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.