Gods Lam, volledig lam

Tja, tja, je kan wel zeggen dat dit lam, lam is. U bedoelt dat hij een lam is of dat hij lam is. Nee, vriend. Ik bedoel dat het een lam is die lam is. Gewoon maar even een zinnetje omdat ik van je hou. Een zinnetje een klein beminnetje alleen voor jou. Het lammetje bleek van God te zijn. Ik was dat lammetje al jaren kwijt mopperde God. Oh God, mopper toch niet zo jammerde het lammertje. Ik was op pad toen op mijn pad een wolf zich openbaarde.

Tis de duivel zei God met opgeheven vinger. Uw vinger maakt mij niet bang zei de wolf.

Ik ben wel bang zei het ontaarde lammetje en wilde wegrennen. Gelukkig kwam daar 1 goede Joodse politieagent. Kunt u mij de weg naar palestina vertellen smeekte het lammetje. Het zijn leugens zei God, allemaal leugens. ze vereren de verkeerde God de verkeerde Jezus de verkeerde Allah.

Neem het toch niet zo nauw, mijn aders zijn zo nauw. Het bloed kan zich er nauwelijks door heen persen. Als ik snel buk dan draait mijn aanbeeld drie slagen de verkeerde kant op en smakt iemand me op de grond.  Ik ben de Tia van Nia. Sluipmoordenaar pedokiller in klontervorm. Hoe kan dat nou? Ik zie lammetjes en niet de lammetjes van Ernie en Bert. Vuurwerk in mijn hoofd zonder dat er eigenlijk feest is. Het bonzen in mijn hoofd het suizen van mijn oren. De rare pijn achter mijn ogen. Het hulpeloze geschreeuw van mijn dierbare. De onmacht van de krachtige machtelozen. Het getrek door God en wie nog meer.

Ik vang alles in 1 seconde. 1 seconde met jou, van wie ik hou.

Oud en grijs en vertaald in wijsheid zonder ezelsoren maar wel als een al gelezen boek.

Afscheid van bloed en afschuwelijk leed. Geen lach meer voor mij, ook geen traan, maar slechts het lammetje dat zich verstopt achter jouw opgeworpen dood.

De lezer maakt zich niet druk, de lezer drukt zijn eigen punt, de schrijver schrijft zijn eigen geschrift.

Nutteloos boek.  De hersenbloeding voor dummies.

ik leg het terzijde en kijk uit het raam.

Wat is nederland toch niet mooi. Ik moet nog naar Bilthoven. Mijn eerste optreden mijn eerste afgang. Heb ik alles bij me. Het metaal is koud net zo koud als een ijsje.

De trein mindert vaart naast de rails een sloot. In de sloot ligt een lammetje volgens mij een volkomen onschuldig lammetje.

Previous Post

5 stappen naar rock-‘n-rollroem: The Black Keys leggen hun succesformule uit

Next Post

Biechten

Comments

  • Britta
  • januari 29, 2012
  Beantwoorden

  En toen was je oor lam?

   • seoproof
   • januari 29, 2012
   Beantwoorden

   Dat kun je wel zeggen Britta en wat ga je nu schrijven?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.