Helft werkzoekenden ervaart negatieve gevolgen van crisis

Als ik de titel leest denk ik, dat valt mee. De andere helft van de werkzoekenden ervaart positieve gevolgen van de crisis. Ik denk me suf wat die positieve gevolgen zouden kunnen zijn. De crisis geeft de werkzoekende meer druk om nog harder naar werk te zoeken. Is dat positief? Door het toenemende aantal werklozen/werkzoekende wordt de concurentie groter. Ik heb makkelijk lullen. ik heb nog een baan, hypotheek, vrouw, gezin en gelukkig geen hond. Niet alleen de werkzoekende wordt geraakt door de crisis, de werkende natuurlijk ook. Iedereen houdt zijn baan vast. Risico’s worden vermeden. Conflicten met je werkgever ga je uit de weg.

Werkzoekende zoekt werk zo eenvoudig zou het moeten en kunnen zijn. Het afwijzen van een baantje is taboe, of het nou bij je past of niet.

Het hebben van een baan is belangrijker dan passend werk. Iedereen weet dat passend werk beter werkt dan het motto, werken kreng! Het opgedrongen krijgen van werk is een manier die er meer is om de werkenden tevreden te houden dan dat de economie er echt beter van wordt.

Ik geloof in werken, maar soms is er gewoon geen werk. Mensen die lui zijn en niet willen werken, kun je dwingen, maar blijven waarschijnlijk gewoon saboteurs.

We gooien ook werk weg, we gooien werk weg voor die mensen die vanwege een handicap niet volledig kunnen meedraaien. De sociale werkplaatsen zijn er niet echt meer.  We dienen deze “gevallen” op te nemen in ons reguliere werk-aanbod. Volgens mij een enorme vergissing net als dat deze doelgroep ook zoveel mogelijk dient te worden opgenomen in het reguliere onderwijs. Een waan-idee. Neem de basisschool die zelf al moeite hebben om de kwaliteit te bewaren en vast te houden. Tuurlijk is het mooi als er meer integratie gaat ontstaan en waar mogelijk moet je dat ook doen, maar de scholen hebben nu al moeite met de huidige doelgroep. Denk aan de groepsgrootte, de meertaligheid en de schijnbaar al ge-integreerde gedragproblemen van de huidige groep “normale” kinderen. Ik dwaal af.

Wie kan werken moet werken en ook nog zoveel mogelijk in zijn eigen vakgebied.

Dwang WERKT niet.

Geen werk en geen geld. In het leven was ik ook nog nooit een held. En nooit dacht ik aan jou. Daarvan heb ik nu berouw.

 

Previous Post

Snel Afvallen Met De Maag Misleiding Methode

Next Post

Het Nieuwe Werken

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.