Hella met Iceman in wak

Op zondag wakker worden met de KRO. Mijn vrouw doet dan de kinderen en dan kan ik heerlijk nog even genieten van bed en niets doen. Beneden hoor ik de kinderen spelen.

Mijn mond is droog omdat mijn neus dicht zit. Ik kan niet echt meer slapen. Eergisteren uit eten geweest met mijn zussen in Bussum bij de japanner. Ik proef nog de zoete kruiden.

Ik kan u de japanner aanbevelen, zit vlak bij het station. Ik heb vroeger in Bussum gewoond en vlak daar in de buurt ging ik naar de Generaal. Lekker interessant!

Binnenkort zal ik u wel meer vertellen van deze japanner.  Ik druk de televisie aan op zoek naar iets gemakkelijks, te vroeg voor camping life. Op nederland 1 kom ik de wandeling tegen. Een KRO probramma waar ene Hella wandelt met bepaalde personen en die onderweg vragen stelt over het leven, God en andere ongelooflijke zaken.

De wandeling die ze nu uitzenden is redelijk recent want er ligt sneeuw en ijs.

Vandaag een aflevering op het Naardermeer. Het Naardermeer is een stukje beschermd natuurgebied bij Naarden eigenlijk een oude vuilnisbelt. Het is een prachtig gebied, Ik herinner me dat er volgens mij een prachtige film van gemaakt is door Bertus Haanstra. Een jong jochie zwom door de sloten en meertjes, prachtige opnames. Ik wou dat ik die film kon vinden.

Hella is niet het prototype van een snelle gooise muts, integendeel. Ze is ietwat degelijk met een overbijt. Ik ben verbaasd ze loopt vandaag met de Iceman Wim Hof.

Onze uitzonderlijke nederlandse held die de meest waanzinnige natuur uitdagingen aangaat. Anderhalf uur in een groot bad gevuld met ijsklontjes, in korte broek de Himalaya beklimmen min 15 graden celsius. Ook beklimt hij steile wanden met slechts blote handen en voeten. Respect, zou ik zeggen.

Terwijl Hella diep wegkruipt in haar warme jas, loopt Wim met borst vooruit en schijnbaar nonchalant. De mens moet zich meer blootstellen aan koude. We ontwennen aan de koude en daarom zijn we sneller ziek. We worden dus eigenlijk mietjes.

Het ijs kraakt, Hella springt bijna een meter de lucht in. The Iceman blijft super cool.

Je bent wel cool zegt Hella. Ja, ik ken mijn mogelijkheden, ook al zak ik door het ijs.

Wat zou je doen als we nu door het ijs zakken, vraag Hella dweperig. Ik zou jullie er uit halen, geen punt. Je moet leren om te gaan met extremen. train je lichaam. Zelfs jij kan dat Hella.

Nou, nou, ik heb het anders freezing cold. Doe je schoenen maar uit, zegt de iceman. Hier, nu,…echt waar. Ja toe maar je kunt het. Hella ontbloot haar beide voeten. Ze bibbert en zegt tis erg koud hoor! Ontspan je, voel hoe zacht de sneeuw is, ja wel zacht maar ook koud sputtert Hella tegen. Ontspan en doe zoals je altijd doet tijdens je programma. Ze lopen gezamenlijk een stukje door het sneeuw. Hella lijkt zich te ontspannen, maar is toch blij dat ze haar sokken en schoenen weer aan kan doen. Na wat gezeur over zijn geboorte kondigt de Iceman aan dat hij straks weer een koele duik zal nemen in een wak van het Naardermeer. Wat nog mooier is hij kondigt aan dat Hella mee zal doen. Nah, daar denkt Hella  heel anders over. Ik weet niet of ik dat kan. je kunt het, je hebt de kracht.

Het is zover de Ijsman hakt samen met een boswachter een wak in het ijs.

Ja daar wordt je lekker warm van pruilt Hella.

De Iceman trekt zijn kleren uit en staat in zwembroek dan wel smakeloze onderbroek vlak bij het wak. ongelooflijk als je hem ziet denk je dat je op Ibiza bent. Volkomen relaxed loopt hij naar het wak, pakt de randen vast en laat zich tergend, sadistisch in het water glijden.

Hij kijkt een beetje om zich heen. Ik moet u bekennen dat alleen al deze beelden mijn hartslag doen verdubbelen.  Hella kijkt er naar en verliest elk geloof in wie dan ook.

De Iceman stelt haar gerust en pept haar op en weet haar uit de kleren te praten. Nu een smakeloze…tja hoe zal ik het noemen.

Met een teen voelt zij het water, dan met haar vingers. Hella lijkt dood te gaan maar weet dat ze er in moet. De Iceman praat haar moed in en ineens glijdt ze het wak in. Mijn hemel ze doet het. Samen zit het koude stelletje gezellig in een wak van het Naardermeer.

Niet lang, maar toch. Hella klimt er uit en de Iceman prevelt naar de kijkers: Wat een sterke vrouw! TV  om te kopen en Hella die het kan verkopen.

Hella trekt een spurtje en lijkt in extase door deze overwinning…. godverdomme wat was ik goed zie je haar denken maar niet zeggen. De Iceman klimt langzaam uit het wrak. Ze vallen in elkaars armen……..

Mijn zondag kan niet meer stuk…Hella is mijn Helda

Tags: , , ,
Previous Post

Nashville Video SEO Explosion verklaard door Nashville Area CEO

Next Post

Websiteoptimalisatie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.