Knollen voor citroenen

Knollen voor citroenen

 

Knollen voor citroenen. Asielzoekers worden hier wel erg warm onthaald. Ze mogen op de kantoren van het aanmeldcentrum in Ter Apel (gemeente Westerwolde) op stretchers slapen of op één van de andere met dol enthousiasme beschikbaar gestelde noodopvangplekken in ons gastvrije gave land.

 

Een tekort aan opvangplekken is aan de orde, aldus mevrouw Broekers-Knol, staatssecretaris van Justitie en Veiligheid, die over de asielvragers gaat. In het Algemeen Dagblad sprak zij over 100.000 Afghaanse vluchtelingen en hun familie (23.000 aanvragers die elk 5 gezinsleden mee nemen), die op grond van hulp aan de Nederlandse militairen in hun land aanspraak zouden kunnen maken op asiel in Nederland. Hulporganisaties (o.a. Vluchtelingenwerk, Cordaid en Free Press Unlimited) gaan uit van een fractie van dit aantal en onderbouwen dit ook. Knollen voor citroenen.

 

En dat het hier naartoe halen van deze met de dood bedreigden zou zorgen voor een brain-drain (kennis die voor dat land verloren gaat) in hun Afghanistan, volgens mevrouw Broekers. Als we in haar zieke redenering meegaan, dan levert een moord door de Talibaan ook zo’n brain-drain op, maar dan leven die mensen nog steeds (en zouden ze zelfs kunnen terugkeren als het land weer veilig is). Het is maar voor welke brain-drain u kiest, mevrouw Broekers.

 

Deze harde kei van een staatssecretaris overleefde een motie van wantrouwen, dankzij PvdA en GroenLinks, die haar een allerlaatste kans wilden geven (nog een kans?). Dus maar wachten op de volgende struikeling van deze demissionaire bewindsvrouwe.

Maar als je nu zoveel vluchtelingen verwacht, dan ga je toch als de bliksem opvangplekken regelen? Maar nee! Ondanks dat we de ervaringen van eerdere vluchtelingengolven kennen en dit in 2017 voor zowel het COA (Centraal Orgaan opvang Asielzoekers) en VNG (Vereniging Nederlandse Gemeenten) leidde tot de uitspraak dat er een einde moest komen aan het telkens weer openen en sluiten van asielzoekerscentra, bleef de regering uiteraard doof voor die sterke aanbevelingen van deze ervaringsdeskundigen. Zou een te grote aanzuigende werking hebben en vluchtelingen moeten in de eigen regio worden opgevangen. En nu levert het Harskampse toestanden op omdat de eerdere opvangplekken niet als reserve zijn aangehouden.

Ter Apel heeft plek voor 275 mensen, maar heeft nu 750 mensen onderdak moeten bieden. Het aanmeldcentrum stroomt dus over en de opvang van vluchtelingen aldaar wordt door de GGD al als beneden alle peil beschouwd (te weinig sanitaire voorzieningen, rioollucht, ongedierte, ongeteste mensen te dicht op anderen, afval als speelplek voor kinderen, te weinig COA-personeel en alleen beveiligers, etc.). De eerdere aanbeveling van de burgemeester van Westerwolde om niet alleen Ter Apel als 1e opvanglocatie aan te houden, is dus ook in de wind geslagen. Knollen voor citroenen

Dus er wordt nu aan gemeenten en provincies weer gevraagd tot zelfs geëist, dat zij noodopvang beschikbaar stellen, hetgeen een burgemeester de uitspraak ontlokte:’We zijn niet een soort booking.com van de staatssecretaris! We zijn geen hotel!’ En volkomen terecht.

Bovendien dient binnen drie dagen in Ter Apel een eerste gesprek met de IND (Immigratie- en NaturalisatieDienst) plaats te vinden, maar dat duurt nu eerder drie weken of meer. Pas daarna kunnen asielaanvragers naar andere opvangplaatsen in het land worden doorgestuurd (maar die zijn er niet of te weinig).

Voor deze staatssecretaris maakt dat niet uit, want in 2020 heeft zij de compensatieregeling voor het overschrijden van haar eigen wettelijke termijn waarin over de asielaanvragen moet worden besloten, afgeschaft. Zo doe je dat!

Maar deze knol krijgt een allerlaatste kans om nog zuurder te worden als een citroen! Een soort van hele zure bom onder haar zetel?

Previous Post
470E3BE3-0A61-4CA2-B12B-5A87A6667AE2
algemeen artikelen featured foute nederlanders Gezondheid Politiek Rets kletst

Rechts links midden nog een tikkeltje verder

Next Post
Visanus.JPG
algemeen featured foute nederlanders Gezondheid Rets kletst

Inktvisring blijkt sterretje van varken

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.