Laatste kans voor Nederland
Elke dag lijkt een laatste kans voor Nederland. In ieder geval zo denken veel Nederlanders. De voetballers lijken daar heel anders over te denken.
Na een verloren wedstrijd lijken ze wel aangeslagen en een enkeling biedt zelfs zijn excuses aan. Excuses aan iedereen. Ja, dat mag ook wel.
Het wonderteam was niet vooruit te branden en mijn voorgefinancierde LCD-scherm evenmin. Het leek wel alsof bij balbezit van Nederland de slow motion film werd ingeschakeld alleen maar ten behoeve voor van Halst. Je zag de cirkeltjes al om van Bommel verschijnen.
Robben die wel wilde maar niet kon. Nederland is teleurgesteld. De oranje vlaggetjes leken op verwelkte bloemetjes. Je zou je bijna schamen als je een vlaggetje hebt hangen. De toeter heb ik al van mijn kind afgepakt. Mijn buurman zei” ik wist het wel”. Ja, hij wist het wel. De trainer wist het al laatste als je alle tv-programma’s moet geloven.
Maar goed, de economie krijgt nog een laatste kans op zondag. We lopen eerst leeg op hun salarissen om daarna te ontdekken dat de recessie gewoon aanhoudt.
Te stom voor woorden dat de spelers dermate veel verdienen dat ze met elke bal aanraking misschien wel 10000 euro verdienen. Van Halst zal dat vast wel kunnen berekenen.
Sta er maar eens bij stil dat elke seconde geld verspilt wordt aan mannetjes “sterren” die later ons met een somber gezicht proberen uit te leggen dat het niet helemaal ging zoals ze gedacht hadden. Dank je de koekoek, we hebben dat met ze allen kunnen zien en we zijn nog bereid om dat stelletje miljonairs nog een kans te geven. Dit is nog erger dan die riante oprotpremies die directeurtjes hebben gekregen na het omvallen van hun bank.
Het bewijs is geleverd de recessie is te vergelijken met een falend nederlands elftal. Het blijkt dat we er met elkaar veel voor betalen, maar er eigenlijk geen verstand van hebben en het uiteindelijk toch een gokspelletje blijkt te zijn.
We zijn afhankelijk van tijd, omstandigheden, tegenstanders, leiders en controleurs en spelers.

Voetballers ze zijn zowel in als buiten het veld niet bijster intelligent, maar tegenwoordig wel goed getrainde mediagigantjes.
We pikken het dat er enorme sommen geld gaan naar een relatief kleine groep en die ons mini-wedstrijdjes voorschotelen en dan te gemakkelijk weg komen met bijster slechte resultaten.
Het spelletje kan enorm leuk zijn zelfs als je verloren hebt en dat is nou meteen het verschil met een recessie en de daaraan gekoppelde economie.
Als voetbal een boost kan zijn voor een lamlendige economie dan zou eigenijk Griekenland in de finale moeten staan en dienen we te verliezen van Portugal.
Tenslotte staan zij er veel beroerder voor.