Lekker leren in de zomer

Lekker leren in de zomer.

Minister van onderwijs Marja van Bijsterveld wil op die manier het eventuele talent van deze achterstandskinderen beter ontplooien.

meester ook in de zomer

Zijn ze nou helemaal van de pot gerukt. In veel gevallen hebben we het hier over “buitenlandse” kinderen waar thuis niet of nauwelijks Nederlands wordt gesproken. Natuurlijk vind ik ook dat zij zich beter moeten kunnen ontwikkelen. De meeste van deze kinderen gaan hun volledige vakantie naar hun moederland en geen ouder die daar van zal afwijken. Elk kind heeft recht op onderwijs en dat onderwijs moet gewoon goed zijn. Dus kort gezegd recht op gedegen onderwijs. Het bemensen van zogenaamde zomerscholen kost natuurlijk handenvol met geld en dat geld kun je beter besteden aan het verbeteren van het onderwijs:

  • kleinere klassen
  • betere lesstof
  • betere opleiding voor docenten.

Een plan zoals de minister schetst is gedoemd om te mislukken en geeft alleen maar aan dat we schijnbaar niks beters kunnen verzinnen. Het ophogen van het aantal uren onderwijs heeft alleen maar zin als de kwaliteit ook geborgd is.

Docenten moeten de hele dag door 360 graden onderwijs aanbieden met veel te weinig ondersteuning en deskundigheidsbevorderingen. Ze zijn vaak meer politie-agent aan het spelen om de verschillende adhd aanvallen te pareren.

Prop ze maar allemaal vol met Ritalin, zal vast helpen.

Mijn kind zit in groep 4 en je kan daar niet met goed fatsoen je kont keren. De tafels zijn groezelig en de docent kan zich alleen maar bezighouden met de aandacht eisers. Ik ben bang dat het lokaal eigenlijk volledig afgekeurd moet worden op arbeidsomstandigheden. De bewegingsvrijheid is te klein en ik weet niet hoe snel ik het lokaal moet verlaten.

Ondanks al die ellende lijkt mijn kind gelukkig en steekt hij toch wel wat op, onduidelijk is het of dat door het eindeloos tv kijken komt of door de fragmentarische didactische pogingen van de welwillende juf.

Laat al de kinderen lekker genieten van hun vakantie en niet opzadelen met de tekortkoming van hun ouders en nog veel meer met de onderwaardering van het vakgebied van de leraren.

Op korte termijn zal het weekend onderwijs ook weer ingevoerd worden.

Tags: ,
Previous Post

Sap wil meer kansen voor iedereen

Next Post

CDA kiest voor het midden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.