Leraren betalen. Foto ANP

Leraren betalen hun eigen lesmaterialen.

Leraren betalen hun eigen lesmaterialen

Leraren betalen voor de opsmuk van hun lessen. Als leraar ben je goed opgeleid en weet je dat je les mede afhankelijk is van de vorm en de materialen die je aan je leerlingen aanbiedt.

Je kan het niet alleen maar af  met een lesboek en een papiertje. Dat is nu niet zo en dat was vroeger ook niet zo.

Leraren zullen al hun creativiteit gebruiken om de leerlingen te betrekken bij de inhoud en hun prikkelen zelf te ontdekken.

In goede tijden mochten leraren nog volledig zelfstandig hun eigen materialen samenstellen en had de school een batterij aan ondersteunende leermiddelen.

Na een onderzoek blijkt dat leraren de meeste materialen zelf bekostigen.  Het gaat hier vooral om spullen die de lessen leuker maken, zeg maar, de slagroom op het taartje.

Respect voor de leraren die in vaak bizarre omstandigheden elke dag weer voor een overvolle klas staan.

Alles is er gedaan om l;leraren in een keurslijf te proppen met zogenaamd homogeen aanbod. De realiteit is dat leraren voor klassen staan waar van homogeniteit geen sprake is en er niet anders over blijft dan op zoek gaan naar begrijpelijk ondersteunende materialen.

Vroeger werd dat ietwat smalend “het betere knip en plakwerk” genoemd en dan bedoelen we dat niet het digitale kunstje.

De waardering van onze leraren is gedaald tot een dieptepunt. Welke eikel wil nog leraar worden? Je verdient geen ruk, de vakanties zijn ook niet meer wat ze geweest zijn. Intimidatie en bedreigingen door leerlingen neemt hand over hand toe.

Leraren betalen

Dat scholen het botte lef hebben onbetaald gebruik te maken van de creativiteit van deze toppe werkers is natuurlijk een schande maar heeft te maken met de enorme bezuinigingen die hebben plaatsgevonden en de diskwalificatie van dat vakgebied uitgedrukt in waardering en geld. Ik bedoel natuurlijk het ontbreken van waardering en geld en  het ontbreken van respect.

De spil in de samenleving de verbinding tussen jong en oud. Als we dat niet gaan herstellen glijden we verder af en zijn toestanden zoals in Zaanstad en Maassluis niet meer dan normaal.

Lees er over in dit artikel

Leraren betalen. Foto ANP
Leraren betalen. foto ANP

 

Tags: , , , ,
Previous Post
Donorcodicil.jpg
algemeen featured Gezondheid Guus spuugt

Gedwongen donorcodicil

Next Post
Benzineprijs_stijgt.jpg
featured Politiek

Koopkracht verdwijnt in benzinetank

Comments

    • Danny de beste
    • oktober 3, 2016
    Beantwoorden

    Ik ken leraren die echt helemaal niks extra’s doen voor de kinderen. Ze zijn te lui om de klas een beetje netjes te houden. Ouders doen telkens meer. Voorlezen, uitstapjes begeleiden en de leraren hebben altijd maar studiedagen. Nee, ik ben het niet eens met dit artikel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.