Vervuiling_in_Brabant.jpg

Lucht in Brabant vies

Lucht in Brabant vies

Lucht in Brabant vies. Heet….heet verschrikkelijk heet. Nederland werd overvallen door een hittegolf aan het einde van de zomer. De meeste scholen waren al weer open maar de zon ging gewoon nog even door.

Metingen in Brabant hebben laten zien dat de luchtvervuiling fiks is toegenomen. Het gaat dan om de hoeveelheid fijnstof en ook de concentratie ozon is toegenomen.

Niet alleen de hitte kunnen we de schuld geven, nu de vakanties voorbij zijn neemt het autoverkeer enorm toe.  Per jaar gaan een slordige 6000 mensen dood door luchtvervuiling. We zien de beelden van mensen die met mondkapjes door de straten lopen. Voor je het weet loopt heel Nederland met het eerste onderdeel van een burka.

Linkelinks, peinst er niet over. De auto laten staan is de beste oplossing. De grootste vervuilers zijn we natuurlijk zelf. Het hele land moeten we vol hangen met snuffelkastjes die continu meten wat de luchtkwaliteit is. Verbindt al die data met elkaar en koppel de uitslagen aan een getal die aangeeft hoeveel er mensen zouden sterven bij een dergelijk getal. Linkelinks bouwt het appje wel.

Oplossingen als een betere doorstroming door beter ingestelde verkeerslichten is niet anders dan het rondpompen van de vervuiling. Rigoureus moet de vervuiling gestopt worden door minder vervuilend verkeer en industrie.

Ietwat meewarig kijk ik naar mijn stoere vervuilende scooter en denk, ” ach wat maakt eentje nu uit”?

S;aap lekker verder.

Hoe vervuilend bent u?

Vervuiling_in_Brabant.jpg

Tags: , , , ,
Previous Post

Wat houdt mij vandaag bezig

Next Post
Klijnsma_heeft_oog_voor_ouderen.jpg
Politiek

Klijnsma neemt ouderen serieus

Comments

  • Linkerd miegel
  • september 16, 2016
  Beantwoorden

  Waarom worden Brabo’s altijd afgezeken. We hebben de mooiste provincie en mondkapjes zie je hier echt niet. Lang leve Brabant. Nogal stilletjes op linkelinks maar dat geeft niet een klein podium voor mij alleen is al geweldig.

  • Danny de beste
  • september 16, 2016
  Beantwoorden

  Zitten jullie nou boven of onder de rivieren? Maar je hebt gelijk. Het gaat hier om een artikel die duidelijk maakt dat de vervuiling nog meer toeneemt en dan ook nog heel hard als de mensen geen vakantie meer hebben en met hun vervuiler op 4 wielen naar hun werk gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.