Mag ik even uw aandacht voor eerlijk zullen we alles delen

EZWAD, moeilijk uit spreken, maar makkelijk te doneren. Iphone? Type de letters in en u komt in het donatie-veld.

Waar komt Ezwad vandaan? Het is eigenlijk een verbastering van het friese zinnetje “is het wat”?

Ja mensen het is wat. Niet lang geleden op een reis naar Afrika raakte ik verdwaald en belandde in een klein dorpje waar de bewoners hoofdzakelijk leven van pisang bladeren (sinds kort weet ik dat dat bananen bladeren zijn).  In dat dorpje werkte een belgische houthakker die zijn geld verdiende met hout kappen om dat vervolgens om te toveren in hardhouten kruisbeeldjes. Sinds zijn komst had hij al een kleine 6 hectare aan oerwoud gekapt.

Een fortuin had hij gemaakt met de verkoop van deze kruisbeeldjes. De vriendelijke belg nodigde me uit in zijn huis en ik maakte kennis met zijn vrouw, een inlandse met piercing vastgemaakt aan de leuning van de stoel. De belg vertelde dat hij haar persoonlijk had gered van de zeldzame ziekte lokaal genaamd burusynoet, niet te verwarren met de burusysnoet wat meer de natte variant was. Ik vroeg hem wat de ziekte inhield. De ziekte werd veroorzaakt door een parasiet (burusy) die vrijkwam bij het kappen van bomen. De parasiet huisde in splinters en weke delen van bomen. Door slechte werkomstandigheden en het niet gebruiken van zogenaamde beschermwantjes kon de parasiet het lichaam binnendringen. De vrouw schonk een glaasje thee voor mij in en lachte geheimzinnig, maar met zo’n open blik. Ik was onder de indruk en nieuwsgierig. Wat waren de gevolgen die de parasiet kon veroorzaken vroeg ik? De parasiet nestelde zich in de linkerokselklier  wat resulteerde in een dwangmatig gekrab op die zelfde plek. Bloedende oksel was het gevolg. Uiteindelijk zou de oksel dichtzweren en okselmoeheid tot gevolg hebben. Een vorm van linkse en linke linkse  apatie. Niemand had een oplossing, totdat de goede Belg ontdekte dat er wel degelijk een geneesmiddel was. De ontdekking was super bij toeval. Een buruyslijder had een keer zijn Iphone gejat en toen de belg hem achterna zat had het trieste slachtoffer de Iphone onder zijn zieke oksel verstopt. Als bij toverslag verdwenen de symptomen en verdween het bloeden.

Nog 3 andere kon de belg met zijn Iphone helpen, maar toen was de genezende energie op. De belg verkocht wat beeldjes en kocht nog een iphone en kon toen weer 3 mensen redden.

En nu de rol die u krijgt. Dit is een verhaal waar u iets mee kan. U kan ons helpen, u kan Ezwad helpen. U stort een paar euro en u helpt Ezwad aan Iphones.

Doodziek word ik er van. Je kan de tv niet aanzetten of er loopt weer een gewonde beer door het beeld. Een zielig afrikaans meisje kunnen we redden voor een euro.

Haar moeder kost net iets meer. we kunnen de kinderarbeid stoppen in een land waar we niet eens op vakantie willen. We kunnen de kinderprostitutie stoppen door nog een euro te storten naar pedotel. Dierenleed, plantenleed, kinderleed, daklozenleed, tsee tsee leed.

Ik geloof ze niet meer. Ik ben er van overtuigd dat al die zogenaamde weldoeners niet anders doen dan uw gevoelige “ik draai me niet om snaar te beroeren”. Koop je verdorven ziel vrij voor een euro. Nog misslijker wordt het als je dat automatisch maandelijks kunt storten. Red een kind voor 1 euro per week. Grote kinderogen die je aangapen vol honger en verdriet.

Ze kunnen mijn rug op, wat houdt de directeur er aan over, zal wel boven de balkenende norm zitten. Het is commercieel interessant om zo’n zuigbedrijf te starten.

Ik weet niet hoe jullie er over denken en misschien zie ik de zaken verkeerd, maar ik kots die gasten uit die langskomen zonder collectebus, maar met een pasje een zielig verhaal en de uitdrukkelijke wens dat je maar een abonnement moet nemen op hun zorgenkindje waar dan ook ter wereld.

Ik ga niks kopen en ik ga niks verkopen. Ik doe dat zeker niet over de rug van mensen die nooit een cent zullen ontvangen. Ik geef aan de ouderwetse collecte bus zonder beelden van ziektes of vliegende ganzen.

U mag reageren.

Previous Post

Biechten

Next Post

wat is zoekmachine optimalisatie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.