Mexicaanse schrijvers beschuldigen Vaticaan

Heilige Kerk hoe lang kost het om vergiffenis te vragen aan de Joden en aan onze kinderen

De Paus had net nog 18oo kinderen in Guanajuato gezegend of er viel zomaar weer wat boeken uit de lucht van drie Mexicaanse schrijvers.

Het Vaticaan wordt hierin beschuldigd dat zij verschillende gevallen van seksuele misbruik van kinderen door rooms-katholieke priesters in de zogenaamde doofpot hebben gestopt. Het is bijna een gewoonte geworden. We associëren geloof telkens meer met  misbruik en bedrog.

Het boek beschrijft meerdere gevallen  van seksueel misbruik van minderjarigen door ene Marcial Maciel een in Mexico geboren rooms-katholieke priester die invloedrijk was in het Vaticaan.

Maciel  is overleden in 2008 en was de oprichter en directeur van het  Legioen van Christus. Het boek is geschreven door Jose Barba, die zegt dat hij zelf ook het slachtoffer was van seksueel misbruik door een priester. Hij beweert dat het boek is gebaseerd op zo’n 212 gelekte documenten van het Vaticaan.

Het verhaal eindigt hier natuurlijk niet, maar de verhalen herhalen zich en het einde is nog lang niet in zicht. Het is een boek die nog lang niet is volgeschreven. We kunnen wel honderden boeken kopen zonder wijzer te worden.

Het beetje respect wat ik nog voor de kerk en religie had is weg. Ik hoop dat verhalen blijven komen en mensen blijven opkomen voor gerechtigheid en wat mij betreft speelt verjaring geen rol.

 

Geen  Mexico, maar ook in België hebben we de verhalen gehoord.

Natuurlijk mogen we niet alle geestelijken over 1 kam scheren, maar het is wel heel moeilijk om dat niet te doen.

Tags: ,
Previous Post

Etend Afvallen | Met etend afvallen gewicht verliezen zonder dieetschema met Etend Afvallen

Next Post
Politiek

Samsom vaart nieuwe koers

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.