Mijn leven is voltooid, leve de dood

Mijn leven is voltooid, leve de dood

Mijn leven is voltooid? Wanneer kun je dat over je eigen leven zeggen? Het wordt straks misschien wel mogelijk voor mensen die er van overtuigd zijn dat hun leven voltooid is, hun leven te beëindigen met medicijnen.

Het gaat hier dus niet om euthanasie. het gaat een stukje verder. Linkelinks gaat er vanuit dat het hier gaat om mensen die heel bewust en bij volledig verstand er van overtuigd zijn dat voortzetting van hun bestaan op aarde geen zin meer heeft.

Natuurlijk zijn er mensen die dit ook zo ervaren en Linkelinks lijkt het een goed idee. Je bent er klaar mee, geef me dan ook de kans om er waardig tussenuit te knijpen.

Het uitzichtloos wachten op de dood achter geraniums, zonder aanspraak  zonder vreugde. Je wordt er triest van als je mensen dwingt om de rit maar uit te zitten.

Voer voor politici in een tijd van “zieltjes winnen en verliezen”. Door alle bezuinigingen op de ouderen zorg en de zorg in het algemeen lijken ouderen nutteloos en eigenlijk alleen nog maar “een blok ” aan onze benen. Laat ze rustig en vooral onopvallend sterven wanneer ze daar behoefte aan hebben.

Deze discussie mag natuurlijk nooit op die manier gevoerd worden, maar je ontkomt er niet aan. Er heeft niemand gelijk en dus hebben ze allemaal gelijk. Wat wel als een paal boven water staat, is dat we ouderen moeten koesteren en ze ook een zinvolle oude dag moeten aanbieden. Als je aan de “knoppen” van de kwaliteit van leven draait kun je net iets te ver draaien. De afstand tussen oud en jong lijkt bijna geregisseerd. Tegenstelling groeien terwijl we allemaal een opa en oma hadden die niet paste in deze verwijdering. De opa’s en oma’s hadden en hebben kleinkinderen die niet zo erg waren als al die andere jongeren.

De vrijheid om te leven betekent niet automatisch dat je de vrijheid hebt om te sterven wanneer jij dat wilt. We hebben het dan niet over mensen die door wat voor gebeurtenis dan ook zich psychisch volkomen nutteloos voelen. Deze mensen moet je helpen en ondersteunen.

De discussie over leven en dood zullen de komende maanden en wellicht nog jaren doorgaan, alleen jammer dat ze sterk beïnvloed kunnen worden door de losgebarsten verkiezingspraatjes.

Wat is uw mening? Geef het hier op Linkelinks.

Ook de NOS bericht er over. Druk hier

Tags: , ,
Previous Post
Makkelijker_kunnen_we_het_niet_maken.jpg
algemeen featured Politiek

Makkelijker kunnen we het niet maken

Next Post
Rubberen_korrels_kunstgras.jpg
algemeen featured Politiek

Kunstgrasvelden op de korrel

Comments

  • Guus Peeters
  • oktober 13, 2016
  Beantwoorden

  Het blijft een dubbel onderwerp: zingeving is een belangrijke drijfveer in het leven. Falen we als samenleving dat wij die zingeving niet meer kunnen bieden, waardoor het leven uitzichtloos wordt? Of staat het voltooid zijn van het leven daar los van? Ik weet het niet.

  Een eerste indruk van de voorwaarden komt zorgvuldig over, maar in de discussie die nu gaat volgen zal moeten blijken in hoeverre dit voldoende zal zijn. In elk geval is het positief dat het voorstel er is, want daarmee wordt de discussie weer aangezwengeld. Dat kan niet vrijblijvend zijn, maar schuift op naar het zelfbeschikkingsrecht over het leven.

  Dan interesseert het mij niet zo veel of dit een verkiezingsstunt is en deze regeringsperiode niet uitmondt in een wet.
  Los van mijn eigen twijfels is dit een uitstekende ontwikkeling!!!

  • Linkerd miegel
  • oktober 13, 2016
  Beantwoorden

  Ik weet het ook niet. Ik heb vaak helemaal geen zin maar toch blijf ik leven. Mijn moeder klaagt ook altijd dat er niemand langskomt en dat leven geen zin heeft voor haar, tenminste dat zei ze drie jaar geleden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.