Minder asielzoekers

Minder asielzoekers

RTL bericht er al over. Er zijn minder asielzoekers naar Nederland gekomen. Hoe zou dat nu komen? Een dikke duizend minder op jaarbasis. Minister Gerd Leers heeft de tweede kamer hieromtrent ingelicht.

Asielaanvragen worden sneller afgehandeld en ook worden criminele asielzoekers sneller het land uitgezet.

Veel minder asielzoekers zitten in opvangcentra en er is een groter aantal dat zogenaamd vrijwillig terugkeert naar het land van herkomst.

LInkelinks ook voor asielzoekers
Minder asielzoekers

Zou de huidige recessie er ook iets mee te maken hebben? Of was toch de invloed van Wilders zo groot?

Op zich blijkt Nederland vergeleken met een hoop aantal andere landen nog steeds aan kop te staan wat betreft het aantal toegelaten asielzoekers.  Kan dus nog wel wat minder.

Ook blijkt dat een aantal asielzoekers hun heil ergens anders zoeken en bijvoorbeeld vertrekken naar Engeland met als reden dat ze zich daar minder bedreigd voelen en betere kansen krijgen.

In Engeland is het voor deze mensen makkelijker om een eigen bedrijf te beginnen dan hier waar je altijd aan een hoop “onzinnige “regels moet voldoen. Ook verklaren ze dat er minder druk op hun wordt gelegd om te re-integreren en dat ze dus ook meer hun eigen gewoontes kunnen vasthouden.

De stroom naar Engeland heeft wel het effect dat de echte “kansarmen” en soms ook juist degene die niet kiezen voor het rechte pad hier in Nederland achterblijven.

Re-integreren is natuurlijk vreselijk belangrijk, maar dient wel begrepen te worden door de doelgroep en niet verlammend te werken.  Het betuttelen en dwingen heeft vaak een averechtse uitwerking en kan soms leiden tot juist meer problemen.

 

Tags: , , ,
Previous Post
featured Moslim

Noureddine werd moslim

Next Post
featured Politiek

Curaçao moet zelf kiezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.